Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 035 kJ / 4 549 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,53 g |
| Tuky | 318,90 g |
| Vláknina | 22,36 g |
| Cholesterol | 858 mg |
| Sodík | 141 mg |
| Sůl | 0,29 g |
| Sacharidy | 323,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: 1/3 mouky (cca 130 g) zpracujeme s nastrouhaným (drobně nasekaným) tukem a uložíme do chladna.
Krok 2: Do mléka přidáme cukr, 2-3 lžíce z odvážené mouky a droždí, umícháme a necháme ho v teple vzejít. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které také uložíme do chladu - i tam bude kynout.
Krok 3: Po krátkém nakynutí těsto rozválíme, položíme na něj tukový bochánek, zabalíme do těsta a opatrně rozválíme do obdélníku.
Složíme ho na třetiny, pak vzniklou užší nohavici lehce rozválíme (aby byla plošší) a také natřikrát složíme. Zabalené těsto uložíme na 30 minut kynout do lednice. Krok 4: Odpočinuté těsto opět rozválíme a složíme - třikrát do nohavice, tu pak lehce poválet a také natřikrát složit. Znovu odložíme do lednice na 30 minut. Krok 5: Těsto vytáhneme z lednice a rozválíme a popřekládáme potřetí a v lednici necháme už jen 10-15 minut. Krok 6: Těsto vyválíme na maličko pomoučněném stole do plátu, rozdělíme na obdélníčky (8-12), naplníme je ořechovou nádivkou, kterou připravíme smícháním všech surovin dohromady a obdélníčky přehneme.
Oba okraje k sobě lehce přitiskneme a nožíkem nakrájíme "zuby". Krok 7: Hřebeny necháme na plechu dokynout, můžeme (a nemusíme) je svrchu potřít rozšlehaným vejcem a upečeme je ve vyhřáté troubě dorůžova (200 °C).
Složíme ho na třetiny, pak vzniklou užší nohavici lehce rozválíme (aby byla plošší) a také natřikrát složíme. Zabalené těsto uložíme na 30 minut kynout do lednice. Krok 4: Odpočinuté těsto opět rozválíme a složíme - třikrát do nohavice, tu pak lehce poválet a také natřikrát složit. Znovu odložíme do lednice na 30 minut. Krok 5: Těsto vytáhneme z lednice a rozválíme a popřekládáme potřetí a v lednici necháme už jen 10-15 minut. Krok 6: Těsto vyválíme na maličko pomoučněném stole do plátu, rozdělíme na obdélníčky (8-12), naplníme je ořechovou nádivkou, kterou připravíme smícháním všech surovin dohromady a obdélníčky přehneme.
Oba okraje k sobě lehce přitiskneme a nožíkem nakrájíme "zuby". Krok 7: Hřebeny necháme na plechu dokynout, můžeme (a nemusíme) je svrchu potřít rozšlehaným vejcem a upečeme je ve vyhřáté troubě dorůžova (200 °C).
Zveřejněno 31. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Editčiny hřebeny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2PlW
Moje poznámka
Editčiny hřebeny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2PlW
Nejnovější recepty
Mandlové laskonky
Přidáno před 18 minutami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 5 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 6 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 15 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 1 minutou
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 13 minutami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 16 minutami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 26 minutami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 48 minutami
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Sapasapa před 49 minutami
Vánočka II
boomgo před 1 hodinou
Kuře na kari s jablky
Kody74 před 1 hodinou
Vepřová líčka na majoránce
poirotka před 1 hodinou
Bramboračka
oldlhot před 1 hodinou
Tématické fráze:
jablečný hřeben,
plundrove hrebeny,
jablečné hřebeny,
jablečný hřebeny z listového těsta,
tvarohový hřeben kynuty,
hřebeny s ořechovou náplní,
jablečný hřeben recept,
hřebeny recept,
recept na hřeben,
recepty plňene hřebeny,
tvarohové hřebeny z kynutého listového těsta,
recept hřebeny,
hřebeny koláč,
hrebeny s orechovou nadivkou,
hřeben s oříškovou nádivkou,
slané hrebeny,
kolik stojí 400 g hladke mouky,
slane hrebeny s listového těsta,
koláče hrebeny,
máslové hřebeny s ořechovou náplní
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
žloutek,
sůl,
mléko,
cukr,
kůra citronová,
droždí čerstvé,
bílek,
cukr,
rum,
kůra citronová,
ořechy mleté,
vejce
Komentáře (19)
Také jelikož jsem to pekla poprvé , tak jsem to asi nechala déle v troubě , jako mělo být cca 35 minut, to bylo moc a vyschlo mi to. Jedlé to je , zbaští se to , ale příště si dám pozor , už budu vědět jak na to! Velmi chuťově dobré , ale mizerná kuchařka, to zvojtila. Do náplně jsem dala ještě 2 lžíce medu. Jo a na jako hrubo je potřeba těsto pře plněním vyválet , možná jsem to měla válet tence, no nevím.
Ráda bych je vyzkoušela jen z té vody - zadělám (možná hned o víkendu), vodu odměřím přesně a napíšu, dopíšu i do receptu
K receptu nejsou žádné komentáře.