Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnekovo-pórková polévka s bylinkovým kapáním

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 368 kJ /
327 kcal
Bílkoviny15,23 g
Tuky13,37 g
Vláknina9,55 g
Cholesterol 277 mg
Sodík 136 mg
Sůl0,26 g
Sacharidy34,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pórek očistíme, brambory a česnek oloupeme. Vše nakrájíme na kousky. Na másle podusíme pórek s česnekem a když začnou zlátnout, přidáme brambory. Osolíme, přidáme list a zalijeme vývarem. Vaříme cca 20 minut do měkka. Krok 2: Než se zelenina uvaří, uděláme kapání. Bylinky (můžete přidat své oblíbené) nasekáme na drobno. V hrnku vše vidličkou řádně promícháme do hladkého polohustého těstíčka. Krok 3: Když je zelenina měkká, rozmixujeme ji na hladkou polévku. Připravíme mikrotenový sáček a čistý hrnek.Sáček dáme rohem do hrnku a vlijeme kapání. Naplněný sáček vezmeme nad polévku a ustřihneme malý růžek. Lijeme tenké proužky do polévky. Krok 4: Hotovou polévku dochutíme pepřem, případně solí a chilli podle chuti. Taky je dobré polévku jen malinko pokapat chilli olejem.

Zveřejněno 15. 2. 2018

Poznámka autorky mika59

Polévka je jednoduchá, rychlá a výživná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4j7V

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4j7V

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: moc se mi líbí recept i krásné foto :yes::-K

určitě vyzkouším, vypadá chutně :-K:-K:-K

Přesně jak jsem očekávala, polévka opravdu chutnala, takže jsem ji určitě nevařila naposledy. Děkuji za vskutku chutný recept. a zdravím.

mamenka: Děkuji za vyzkoušení..;-) .jsem ráda, že polévka chutnala..:-K

RubyRom: :-K;-)

Krásná fotka a jistě i recept, kterým jste mi přímo nahrála co zítra uvařím k obědu. Jak chutnalo, napíšu, ale předem odhadují, že polévka bude chutnat.

mamenka: Děkuji...:-K:-K

Tématické fráze:
polévky recepty, pórková polévka, pórková polévka recept, polévka s kapáním, pórková polévka s vejcem, recepty z pórku, recept na polévky, porkova polevka -recept, polévka porková, porkova polévka recepty, recept porková polévka, česnekové do hrnku polévky, recepty na polévky, zeleninový vývar se bylinkovým kapání, recepty polévky, polévky česnekové, polévky recept, česneková porková polévka

Suroviny:
pórek, česnek, brambory, smetana na vaření, máslo, chilli, bobkový list, sůl, pepř, vejce, voda, mouka hladká, petrželka hladkolistá, libeček, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu