Dušený špenát od kocoura, špenát tak trochu jinak
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 692 kJ / 165 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,76 g |
| Tuky | 0,41 g |
| Vláknina | 8,59 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 92 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 32,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve připravíme větší hrnec, na dně ho zalijeme olejem a přidáme na kousky nakrájenou cibuli.
Krok 2: K cibuli přidáme menší kousky brambor (opravdu menší, aby byly rychleji měkké), nadrobno nakrájený česnek a nakonec i najemno nastrouhanou mrkev. Nezapomeneme míchat, abychom zeleninu nepřipálili. V této fázi je možné přidat i trochu mouky na zahuštění, ale není to nutné, hustotu špenátu zajistí i rozvařené brambory.
Krok 3: Jakmile zelenina získá pěknou barvu, podlijeme ji vodou a dusíme, dokud brambory nezměknou. Poté přidáme špenát – může to být protlak z čerstvých listů anebo balený mražený špenát (přímo z mrazáku). Posolíme, popepříme, podlijeme vodou a/nebo mlékem a vaříme, dokud vše nezačne vřít.
Krok 4: Pokud jsou brambory měkké, špenát stačí povařit jen krátce. Až stáhneme oheň, přidáme další dávku česneku na provonění (množství závisí na chuti každého).
Krok 5: Úplně nakonec můžeme přidat ještě trochu smetany pro zjemnění.
Zveřejněno 25. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušený špenát od kocoura, špenát tak trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kn0Y
Moje poznámka
Dušený špenát od kocoura, špenát tak trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kn0Y
Nejnovější recepty
Rizoto s tuňákem a sušenými rajčaty
Přidáno před 4 hodinami
Nadýchané bagety
Přidáno před 4 hodinami
Rychloštrúdl
Přidáno před 4 hodinami
Máslová dýně
Přidáno před 5 hodinami
Kakaový perník s marmeládou
Přidáno před 5 hodinami
Strakatý řez s jablky
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočková polévka s párkem
Kajkajak před 1 hodinou
Řezy ORGASMUS
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Krkovička z trouby
bint2103 před 3 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Cadule před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 3 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 3 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Machachar před 4 hodinami
Medovníková roláda
vagundova před 4 hodinami
Labužnický králík na smetaně
LumirDavid před 4 hodinami
Krkovička pečená po staročesku
Lida.Rose před 5 hodinami
Tématické fráze:
dušený mražený špenát,
dušený špenát,
dušený špenát bez mouky,
dušený špenát recept,
špenát recept,
dusene spenatove listy se smetanou,
dušený špenát top recepty,
špenát z mraženych spenatovych listů,
špenát top recepty,
recept na duseny špenát,
špenát protlak nebo list,
dušený špenát z z čerstvého zelí,
recept spenat jinak,
spenatove listy duseme,
základ pod dušený spenat,
duseny spenat s hraskem,
jak pripravit duseny špenátem,
jak zjemnit špenát,
mražený spenát dušený,
dušený špenát se smetanou mrazeny
Suroviny:
špenátové listy,
česnek,
mrkev,
brambory,
olej,
pepř,
voda
Komentáře (3)