Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí na sušených rajčatech, houbách a těstovinová rýže s hráškem

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 048 kJ /
1 207 kcal
Bílkoviny247,35 g
Tuky10,93 g
Vláknina7,90 g
Cholesterol 578 mg
Sodík 590 mg
Sůl1,57 g
Sacharidy28,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa umyjeme, nakrájíme na kostky, cibuli na drobno, sušená rajčata na nudličky, houby namočíme do vody (tak na půl hodiny, před vařením) a česnek naškrábeme. Krok 2: Na trošce oleje osmažíme cibuli, přidáme kuřecí kostky, osolíme, opepříme a restujeme, než maso zbělá ze všech stran. Krok 3: Dále přidáme, česnek, kurkumu, rajčata, přecezené houby a podlijeme vývarem, nebo rozpuštěným bujonem ve vodě. Dusíme za občasného míchání, až je maso měkké. (trvá to jen krátce) Krok 4: Nakonec přidáme kukuřičný škrob, rozmíchaný v trošce vody a necháme ještě chvíli provařit.
Je-li potřeba, dochutíme ještě solí a pepřem. Krok 5: Uvaříme těstovinovou rýži podle návodu na obale, přidáme máslo, hrášek a můžeme podávat. Krok 6: Ozdobíme petrželkou a paprikou, nebo čímkoliv, co máme zrovna po ruce.

Zveřejněno 14. 5. 2018

Poznámka autorky medanek

Já jsem použila na zahuštění škrobem vodu z hub.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4oog

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4oog

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
těstovinová rýže recepty, těstoviny kuřecí rajčata, kuřecí prsa a sušená rajčata, kuřecí prsa susena rajcata, těstovinova ryze, kuřecí plátky na houbách s rýží, kuře susena rajčata těstoviny, recept-sušená rajčata,kuřecí a těstoviny, kuřecí kousky na houbách s hráškem, recepty s rýží, houby a sušená rajčata recept, houby s hraškem, těstovinová rýže recept, susene rajcata s rýží, kuřecí maso na houbách s rýží, kureci prsa, susene houby, vino, rize

Suroviny:
prsa kuřecí, cibule, česnek, houby sušené, kurkuma, sůl, pepř, slepice, škrob kukuřičný, rýže těstovinová, hrášek, máslo

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu