Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 992 kJ / 3 105 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 136,80 g |
Tuky | 185,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 620 mg |
Sodík | 3,35 g |
Sůl | 7,29 g |
Sacharidy | 222,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme lžíci jablečného octa a postupně přimícháváme cukr krupici. Připravíme si plech s pečícím papírem a sníh na něho rozetřeme. V troubě vyhřáté na 160°C pečeme asi 35 minut. Papír stáhneme z ještě teplého těsta a necháme vychladnout.
Krok 2: Ze smetany a ztužovače vyšleháme šlehačku, přidáme sýr a cukr podle chuti. Namažeme na vychladlé těsto, poklademe ovoce a srolujeme. Těsto je docela vláčné, ale u okrajů se může lámat, takže s okraji opatrně. Ale jde to moc hezky.
Krok 3: Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem, ale není to nutné, jen to možná lépe vypadá.
Zveřejněno 16. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šlehačková roláda bez mouky s malinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KxOn
Moje poznámka
Šlehačková roláda bez mouky s malinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KxOn
Nejnovější recepty
Cuketový koláč se sýrem vhodný i pro diabetiky
Přidáno před 5 hodinami
Ajvar z paprik
Přidáno před 5 hodinami
Vafle z přebytkového kvásku
Přidáno před 9 hodinami
Řecký salát z okurek
Přidáno před 12 hodinami
Tiramisu roláda podle Míši Landové
Přidáno před 17 hodinami
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno 20. 7. 2025 15:37:49
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová kýta na smetaně
jtrecepty před 54 minutami
Bábovka s termixem
anyge před 1 hodinou
Krupicovo - tvarohové poháry s ovocem
Agness002 před 2 hodinami
Hrníčková cuketová buchta
Mery53 před 2 hodinami
Americké čokoládové cookies
Theodora před 2 hodinami
Rybíz á la brusinky
Ludmilka Sykorova před 3 hodinami
Letní nudlový salát s arašídovou omáčkou
Simona Maskova před 3 hodinami
Cuketová směs na topinky
Tom_Krupa před 4 hodinami
Broskvové řezy s pudinkem
danusepet před 4 hodinami
Uzená polévka s houbami a krupicovými nudlemi
Jan Nemec před 5 hodinami
Tématické fráze:
roláda bez mouky,
sněhová roláda s mascarpone,
šlehačková roláda bez mouky,
pavlova roláda,
roláda se šlehačkou bez mouky,
roláda pavlova,
šlehačková roláda,
roláda se šlehačkou,
pavlova roláda bez mouky,
roláda s malinami,
roláda s mascarpone a šlehačkou,
roláda se šlehačkou a mascarpone,
recept slehackova rolada,
roláda s mascarpone a malinami,
roláda z bílků bez mouky,
roláda šlehačka mascarpone,
roláda s malinami a s mascarpone,
roláda bez mouky se slehackou,
roláda s mascapone a s malinami,
madam ztužovač šlehačky
Suroviny:
bílek,
cukr,
ocet jablečný,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
sýr smetanový,
cukr,
maliny,
cukr moučkový
Komentáře (10)
Polovinu PNP jsem potřel olejem (sprej nevedu) a plát šel od papíru jedna radost
Aby těsto trochu vypadalo
Pekl jsem 15´/160°C a dopékal na světlou barvu 40´/140°C
Přikryté plechem jsem nechal vychladnout na PNP, naplnil nastaveným mascarpone a ostružinami.
Pomocí PNP jsem sroloval (šlo to krááásně) a zabalené v tom samém PNP to putovalo do lednice.
No, ústa jsem si zaflastroval, protože kdybych se nehamoval, večer bych mohl mačaftu tak akorát vyprávět o co přišli
(z dávky může být 8 až 12 porcí)
Takže chutnala?...a fotka by nebyla?
Nebýt obrázků, tak budu pochybovat o tak povedeném výsledku
Leč: " Upečené těsto ještě teplé stáhneme z papíru a necháme vychladnout."
1. Neděláte to opačně, tedy že papír stahujete z těsta?
2. A nerolovalo by se lépe i s papírem, který by se až při svinování separoval?