Suroviny pro 16
16
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 025 kJ / 6 698 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,78 g |
Tuky | 435,09 g |
Vláknina | 29,40 g |
Cholesterol | 2,08 g |
Sodík | 814 mg |
Sůl | 2,28 g |
Sacharidy | 583,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto:
Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny.
Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni.
Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta zlehka promícháme vařečkou. Během míchání přilijeme i olej. Těsto promícháme vařečkou dohladka, aby bylo bez hrudek.
Pečeme při 160°C cca 1 hodinu. V mé troubě to bývá zhruba do 55 min. Není nikdy na škodu zkouška píchnutím špejle do těsta.
Použil jsem 23 cm dortovou formu a spodek byl vyložený papírem na pečení.
Vychladlý korpus rozřízneme na tři části. Krok 2: Krém:
Nejprve zahřejeme smetanu. Pak do ní vložíme čokoládky after eight a také hořkou čokoládu.Směs přivedeme k varu. Dvakrát zabublá a směs ze sporáku stáhneme. Směs necháme vychladnout nebo ji zchladíme šokově třeba ve dřezu na mytí nádobí. Každopádně by neměla jít za horka do ledničky. Takže vychladlou směs dáme na noc do ledničky. Na druhý den ji vyšleháme v pěnu. Není třeba dlouho, aby se krém nesrazil. Když se budou dělat v krému brázdy či větší hroudy, tak je krém ok. V zásadě platí, čím chladnější hmota, tím lepší, čili hustší krém. Krok 3: Části korpusu potřeme krémem. Povrch a boky korpusu potřeme zbylým krémem.
Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny.
Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni.
Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta zlehka promícháme vařečkou. Během míchání přilijeme i olej. Těsto promícháme vařečkou dohladka, aby bylo bez hrudek.
Pečeme při 160°C cca 1 hodinu. V mé troubě to bývá zhruba do 55 min. Není nikdy na škodu zkouška píchnutím špejle do těsta.
Použil jsem 23 cm dortovou formu a spodek byl vyložený papírem na pečení.
Vychladlý korpus rozřízneme na tři části. Krok 2: Krém:
Nejprve zahřejeme smetanu. Pak do ní vložíme čokoládky after eight a také hořkou čokoládu.Směs přivedeme k varu. Dvakrát zabublá a směs ze sporáku stáhneme. Směs necháme vychladnout nebo ji zchladíme šokově třeba ve dřezu na mytí nádobí. Každopádně by neměla jít za horka do ledničky. Takže vychladlou směs dáme na noc do ledničky. Na druhý den ji vyšleháme v pěnu. Není třeba dlouho, aby se krém nesrazil. Když se budou dělat v krému brázdy či větší hroudy, tak je krém ok. V zásadě platí, čím chladnější hmota, tím lepší, čili hustší krém. Krok 3: Části korpusu potřeme krémem. Povrch a boky korpusu potřeme zbylým krémem.
Zveřejněno 20. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
After Eight dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k46r
Moje poznámka
After Eight dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k46r
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 14 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 16 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 17 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 17 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 17 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 1 hodinou
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 12 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 13 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 14 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 14 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 15 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 16 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 17 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 17 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 18 hodinami
Tématické fráze:
aftereight,
těsto na dorty,
dort afteright,
mentolovy dort recept,
čokoládky s mentolem after,
elizabeth dorty pavlova,
dort s mentolem
Suroviny:
bílek,
žloutek,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
kypřící prášek,
olej slunečnicový,
čokoláda hořká,
smetana ke šlehání
Komentáře (35)
Áno tak je to,sto ľudí sto chutí. Pekný víkend želám
Podle mne asi také do smetany?
Dort je krásný a určitě vynikající. Nebyla by fotka rozkrojeného dortu?
Mančaft byl navýsost spokojen
No a já začínám uvažovat, že i do šlehaných těst budu dávat PDP
Som rád,že ste boli spokojný a spokojný som aj ja,že som Vás nesklamal.Torty ktoré sem pridávam boli už neraz degustované mojimi spolupracovníkmi ,rodinou resp.priateľmi.No je dobré pridať PDP,keďže 6 PL oleja zataží penu z bielok.Vyskúšal som všetky varianty pečenia tortového korpusu tj.aj s PDP i bez neho atď.Pozdravujem. ☺
Prosím, neplést "mentol" a "mátu"
Za krém děkuji
No, raději ani jako mnohé aktivistky nebudu psát, že vyzkouším, aby mi skutek taky neutek, že
Ja mám ešte tú starú plechovú formu.Je vyššia ako tieto nové vydania,ale nevadí už som požiadal o vymazanie všetkých mojich receptov.Všetko dobré
A PROČ?
Není to škoda??
pro jistotu jsem si zkopíroval tady ten krém; doufám že vám to moc nevadí
K receptu nejsou žádné komentáře.