Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 259 kJ / 7 232 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,78 g |
Tuky | 471,21 g |
Vláknina | 35,70 g |
Cholesterol | 2,41 g |
Sodík | 817 mg |
Sůl | 1,79 g |
Sacharidy | 637,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tento recept, ktorý som napísala, je na tortu. Ja som všetko rozpočítala a odklonila som sa od základného receptu, ale zákusok je taký istý, aký mal rád tento americký štátnik.
Robila som korpusy z 3 vajec a 4 x, teda som potrebovala 12 vajec. Môžete ho urobiť aj z polovičnej dávky.
Vajcia som rozdelila, k bielkom som pridala štipku soli a vymiešala tvrdý sneh. Žĺtky, cukor, maslo som vymiešala, pridala som roztopenú čokoládu a napokon múku so sódou. Cesto som vyliala na plech 27x37 cm vystlaný pečiacim papierom. Rúru som nechala vyhriať na 180°C a piekol sa 10 min. Všetky korpusy som upiekla podobne a nechala chladiť na mriežke. Krok 2: Deň vopred som pripravila parížsku šľahačku. Šľahačku som vyliala do rajnice, pridala som polámanú čokoládu a začala zohrievať a miešať, kým sa čokoláda neroztopila. Miešala som a keď začala hmota vrieť, ihneď som ju vypla a nechala úplne vychladiť. Potom som ju uložila na noc do chladničky. Druhý deň som ju dala do robota a šľahala na hustú hmotu. Preložila som ju do nádoby a dala do chladničky. Krok 3: Naspodok som dala prvý korpus, natrela som ho horúcim džemom a položila som prvú polovicu parížskej šľahačky. Na ňu som položila ďalší korpus, ktorý som iba natrela horúcim džemom a zakryla som ho tretím korpusom. Tretí korpus som natrela horúcim džemom, potom druhou polovicou parížskej šľahačky a zakryla posledným štvrtým korpusom. Pritlačila som ho na noc 4 kg cukru. Krok 4: Druhý deň som pripravila nad parou čokoládovú polevu a poliala koláč, opäť uložila stuhnúť do chladničky.
Krájala som ho horúcim nožom na rezy.
Robila som korpusy z 3 vajec a 4 x, teda som potrebovala 12 vajec. Môžete ho urobiť aj z polovičnej dávky.
Vajcia som rozdelila, k bielkom som pridala štipku soli a vymiešala tvrdý sneh. Žĺtky, cukor, maslo som vymiešala, pridala som roztopenú čokoládu a napokon múku so sódou. Cesto som vyliala na plech 27x37 cm vystlaný pečiacim papierom. Rúru som nechala vyhriať na 180°C a piekol sa 10 min. Všetky korpusy som upiekla podobne a nechala chladiť na mriežke. Krok 2: Deň vopred som pripravila parížsku šľahačku. Šľahačku som vyliala do rajnice, pridala som polámanú čokoládu a začala zohrievať a miešať, kým sa čokoláda neroztopila. Miešala som a keď začala hmota vrieť, ihneď som ju vypla a nechala úplne vychladiť. Potom som ju uložila na noc do chladničky. Druhý deň som ju dala do robota a šľahala na hustú hmotu. Preložila som ju do nádoby a dala do chladničky. Krok 3: Naspodok som dala prvý korpus, natrela som ho horúcim džemom a položila som prvú polovicu parížskej šľahačky. Na ňu som položila ďalší korpus, ktorý som iba natrela horúcim džemom a zakryla som ho tretím korpusom. Tretí korpus som natrela horúcim džemom, potom druhou polovicou parížskej šľahačky a zakryla posledným štvrtým korpusom. Pritlačila som ho na noc 4 kg cukru. Krok 4: Druhý deň som pripravila nad parou čokoládovú polevu a poliala koláč, opäť uložila stuhnúť do chladničky.
Krájala som ho horúcim nožom na rezy.
Zveřejněno 14. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Oblíbený zákusek Baracka Obamy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Gx8
Moje poznámka
Oblíbený zákusek Baracka Obamy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Gx8
Nejnovější recepty
Bublanina s kokosovými meruňkami
Přidáno před 12 hodinami
Mini dortíčky s broskví
Přidáno před 12 hodinami
Zeleninový krém s česnekovými krutonky
Přidáno před 15 hodinami
Rýžový salát s majonézou
Přidáno před 16 hodinami
Tilápie s vaječnou omeletou a čínským zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 27. 6. 2025 19:04
Jogurtová stracciatellová bábovka s banány
Přidáno 27. 6. 2025 15:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Žampionová omáčka rychlá
Stanas před 7 hodinami
Citronová babeta
Dantes30 před 12 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Lithira před 12 hodinami
Bramboračka
Yrian před 12 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Wilma před 14 hodinami
Karbanátky
Bomber před 15 hodinami
Dráteník z cukety (cuketový nákyp)
Lenusak2 před 15 hodinami
Hamburgerové bulky
petra.sym před 16 hodinami
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
TondaJ před 17 hodinami
Nekynuté škvarkové tyčky
Kalenka10 před 17 hodinami
Tématické fráze:
cokolada a vyborny recept na zakusek z ni,
recepty na zákusky,
oblíbené zákusky,
oblíbené zákusky,
recept od obamy,
zakusek magdalenka,
dobry a oblibeny zakusek,
zakusek se slehackou
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
máslo,
čokoláda hořká,
mouka hladká,
sůl,
soda jedlá,
džem meruňkový,
smetana 33%,
čokoláda hořká,
čokoláda hořká,
olej,
máslo,
smetana kysaná
Komentáře (16)
Do podobného těsta používám STROUHANOU čokoládu