Oblíbený zákusek Baracka Obamy

Izabella929 Kuchařka: Izabella929

Doba přípravy: 50 20 porcí Moučníky , Řezy 14 názorů

Suroviny

Těsto:
6 vajec
240 g práškového cukru
125 g másla
120 g hořké čokolády
50 g hladké mouky speciál
špetka soli
na špici nože sody bikarbóny
250 ml meruňkového džemu na potírání všech korpusů
Pařížská šlehačka:
500 ml smetany 33%
250 g hořké čokolády
Čokoládová poleva:
200 g hořké čokolády
1 PL oleje
1 PL másla
1 PL kysané smetany
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tento recept, ktorý som napísala, je na tortu. Ja som všetko rozpočítala a odklonila som sa od základného receptu, ale zákusok je taký istý, aký mal rád tento americký štátnik.
    Robila som korpusy z 3 vajec a 4 x, teda som potrebovala 12 vajec. Môžete ho urobiť aj z polovičnej dávky.
    Vajcia som rozdelila, k bielkom som pridala štipku soli a vymiešala tvrdý sneh. Žĺtky, cukor, maslo som vymiešala, pridala som roztopenú čokoládu a napokon múku so sódou. Cesto som vyliala na plech 27x37 cm vystlaný pečiacim papierom. Rúru som nechala vyhriať na 180°C a piekol sa 10 min. Všetky korpusy som upiekla podobne a nechala chladiť na mriežke.

  2. Deň vopred som pripravila parížsku šľahačku. Šľahačku som vyliala do rajnice, pridala som polámanú čokoládu a začala zohrievať a miešať, kým sa čokoláda neroztopila. Miešala som a keď začala hmota vrieť, ihneď som ju vypla a nechala úplne vychladiť. Potom som ju uložila na noc do chladničky. Druhý deň som ju dala do robota a šľahala na hustú hmotu. Preložila som ju do nádoby a dala do chladničky.

  3. Naspodok som dala prvý korpus, natrela som ho horúcim džemom a položila som prvú polovicu parížskej šľahačky. Na ňu som položila ďalší korpus, ktorý som iba natrela horúcim džemom a zakryla som ho tretím korpusom. Tretí korpus som natrela horúcim džemom, potom druhou polovicou parížskej šľahačky a zakryla posledným štvrtým korpusom. Pritlačila som ho na noc 4 kg cukru.

  4. Druhý deň som pripravila nad parou čokoládovú polevu a poliala koláč, opäť uložila stuhnúť do chladničky.
    Krájala som ho horúcim nožom na rezy.

Poznámka

Prajem vám dobrú chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 259 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Oblíbený zákusek Baracka Obamy

  • Izabella929 Izabella929(autor receptu)

    klukodvody: nepečiem na Vianoce toľko, aby sme jedli iba sladkosti...ja osobne rada pečiem, ale zákusky čo pečiem často ani neochutnám,,,chutnám jedine krém a upečený korpus, aby som vedela či je chutné...

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    No a na Vánoce snížíme množství cukroví a tiše budeme tloustnou ze zákusků. Tak je rozhodnuto. Srdečně Tě zdravíme.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    hosta: Doplnila som. ;-) Díky za upozornenie, nenapadlo ma to doplniť.;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    tejaja: aháá, tak to je stejné. Možná by bylo dobré do příště do surovin upřesnit, je to přece jen trochu rozdíl, takhle to vyvolává pocit, že jde o normál smetanu, případně smetanu ke šlehání tak jak usoudila i Nadja a možná i Magdalenka;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    hosta: Jitka, je to normálna kyslá smotana, len je jemnejšia. Má ale rovnaký podiel tuku ako obyčajná kyslá smotana.;-)

    Odpovědět

  • Izabella929 Izabella929(autor receptu)

    hosta: u nás máme na nej napísané pochúťková smotana,,,neviem či sa jedná o ten istý produkt ako u vás..pridám ju medzi fotky

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Izabella929: co to je smetana pochoutková? v ČR je to zakysanka:-O

    Odpovědět

  • Izabella929 Izabella929(autor receptu)

    casino: v recepte sa písalo o roztopenej čokoláde..preto som ju nepridala strúhanú..

    Odpovědět

  • Izabella929 Izabella929(autor receptu)

    Nadja: opäť je to tak ako píšem, každý si robí podľa svojho..nemám výhrady...ja som to vyskúšala a považujem zákusok za vynikajúci a kvalitný..môžeš si korpusy potrieť iba lekvárom...je to na tebe..nádherný večer..:-K

    Odpovědět

  • Izabella929 Izabella929(autor receptu)

    casino: to vieš, že každý si to robí podľa seba,,nemám výhrady..:-K

    Odpovědět

  • Izabella929 Izabella929(autor receptu)

    magdalenka: ak myslíš na sm:-Kotanu, ktorú používam do polevy, tak som myslela smotanu pochúťkovú 1 PL.

    Odpovědět

  • casino casino

    " pridala som roztopenú čokoládu"
    Do podobného těsta používám STROUHANOU čokoládu :-K

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    magdalenka: Pařížská šlehačka - 500 ml smetany 33% ----- smetana 33% je na šlehání
    Poleva - 1 PL smetany ----- tu trošku bych asi odebrala z náplně. ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Izka, pod smotanou rozumieš šľahačkovú smotanu? Dík.

    Odpovědět

Tématické fráze: cokolada a vyborny recept na zakusek z ni recepty na zákusky oblíbené zákusky oblíbené zákusky recept od obamy zakusek magdalenka dobry a oblibeny zakusek zakusek se slehackou