Dort s pařížským krémem a broskvovým džemem
Čokoládový dort je dokonalou kombinací jemné chuti a svěží sladkosti broskví. Je ideální pro každou příležitost, jako jsou narozeniny, oslavy, svatbu, nebo jinou speciální příležitost. Stane se centrem pozornosti a potěší všechny hosty.
Suroviny pro 1 kus
16 porcí
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 32 678 kJ / 7 810 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 116,58 g |
| Tuky | 511,42 g |
| Vláknina | 32,40 g |
| Cholesterol | 2,28 g |
| Sodík | 1,03 g |
| Sůl | 2,88 g |
| Sacharidy | 669,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem na krém zahřejeme smetanu. Pak do ní vložíme čokolády a směs přivedeme k varu. Dvakrát zabublá a směs ze sporáku stáhneme. Směs necháme vychladnout a na noc dáme do ledničky.
Krok 2: Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni.
Krok 3: Dále přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem a těsto zlehka promícháme vařečkou. Během míchání přilijeme i olej. Těsto promícháme vařečkou dohladka, aby bylo bez hrudek.
Krok 4: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160 °C, asi 1 hodinu v dortové formě vyložené pečicím papírem. Upečení zkusíme špejlí.
Krok 5: Vyndáme z lednice připravenou smetanu s čokoládou a vyšleháme ji v pěnu. Není třeba dlouho, aby se krém nesrazil. Když se budou dělat v krému brázdy či větší hroudy, tak je krém ok.
Krok 6: Vychladlý korpus rozřízneme na tři části.
Každý plát natřeme horkým broskvovým džemem. Dva pláty těsta naplníme krémem a zbylý krém použijeme na natření boků, vrchu a ke zdobení dortu.
Každý plát natřeme horkým broskvovým džemem. Dva pláty těsta naplníme krémem a zbylý krém použijeme na natření boků, vrchu a ke zdobení dortu.
Zveřejněno 14. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s pařížským krémem a broskvovým džemem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XOPg
Moje poznámka
Dort s pařížským krémem a broskvovým džemem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XOPg
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 4 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 12 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 12 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 23 hodinami
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 17 minutami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 18 minutami
Majonézové rohlíky
Annanas před 18 minutami
Banánové sušenky
Annanas před 20 minutami
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 49 minutami
Květáková polévka se zeleninou bez smetany
Topmoni před 58 minutami
Sýrovo - kuřecí placičky
Sahula před 2 hodinami
Vepřová játra dušená
Sahula před 2 hodinami
Vepřová játra - luxusní
Sahula před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
karlos.86 před 2 hodinami
Tématické fráze:
čokoládový dort s pařížským krémem,
pařížský dort s pařížským krémem,
recepty na dorty,
dorty recepty,
dort s pařížským krémem,
dorty s pařížským krémem,
čokoládový dort s džemem a krémem,
dort s kremem,
obrázky dortu a recepty,
broskvovydortscokokremem
Suroviny:
bílek,
žloutek,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
kypřící prášek,
olej slunečnicový,
voda,
smetana ke šlehání,
čokoláda hořká,
čokoláda mléčná
Komentáře (5)