Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ananasovo-kokosová roláda "Piňa Colada"

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 024 kJ /
3 591 kcal
Bílkoviny71,95 g
Tuky232,35 g
Vláknina21,05 g
Cholesterol 1,70 g
Sodík 661 mg
Sůl1,69 g
Sacharidy292,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme vodu s olejem, mouku s kypřidlem, vše dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a upečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dorůžova. Krok 2: Po vytažení z trouby roládu srolujeme i s pečícím papírem a necháme zchladnout. Pak rozmotáme, opatrně sundáme papír a pokapeme bílým rumem. Krok 3: Smetanu vyšleháme s cukry a dvěma lžícemi kokosu dotuha. Větší částí potřeme plát rolády, který pak posypeme nakrájeným ananasem a pevně roládu zavineme. Zbylou kokosovou smetanou potřeme povrch rolády a nakonec ji celou posypeme kokosem a dáme vychladit a proležet.

Zveřejněno 2. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7mxB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7mxB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Nic jsem nepřidávala ,dělala jsem přesně podle receptu a byla z toho moc dobrá, lehoučká roláda.Jen toho ananasu mi pŕišlo moc.
Příště zkusím s mandarinkami.
Děkuji za recept :yes:

zdenka.s: ...není zač:-K ...já jsem rád, že se povedla:-K:-K:-K

Velmi dobré těsto na roládku , místo dvou lžic vody byly 4, ta mouka to sebrala a bylo to moc husté. Nadýchané , šťavnaté neoschlo v troubě , jako běžné těsto na roládu . Rolovat s papírem , jde lehce sundat nelepí se ! Pekla jsem na 180 cca 20 minut!<3 Ochutnala jsem kraje, výborné.<3

Veronika.Hrozna: ...díky:-K, jsem rád, že chutnalo:-K

Tématické fráze:
roláda piňa kolada, ananasovo kokosová roláda, recept na piňa coladu, roláda piňa, piňacolada rolada, roláda piňacolada, ananasovo --kokosová roláda, jak rolovat roládu, kokosová mouka recepty, ananosovo kokosova rolada, ananaso-kokosová roláda recept, pina colada bez smetany, pina colada recepty bez smetany

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, prášek do pečiva, olej, voda, cukr krupice, ztužovač šlehačky, smetana ke šlehání, rum bílý, kokos strouhaný, kompot

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu