Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelové řezy s piškoty

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Izabella929 Izabella929

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 20

20

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 143 kJ /
7 444 kcal
Bílkoviny84,56 g
Tuky496,66 g
Vláknina17,42 g
Cholesterol 2,07 g
Sodík 925 mg
Sůl2,59 g
Sacharidy650,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Deň vopred som pripravila karamelový krém. Do rajnice som dala 300 g cukru skaramelizovať. Keď sa cukor roztopil a mal karamelovú farbu, začala som prilievať pomaly šľahačku, stále som miešala, aby sa tieto dve suroviny spojili a rovnemerne roztopil cukor, potom som pridala nalámanú bielu čokoládu a miešala som, pokiaľ sa všetko neroztopilo. Treba stále miešať, hmota nesmie vrieť, iba sa zohrievať. Keď je zohriata na bod varu, vypnem sporák a nechám karamelovú hmotu celkom vychladiť a potom ju uložím na 12 hodín do chladničky. Druhý deň ju vylejem do robota a vymiešam na hustú hmotu. Uložím do chladničky. Krok 2: Vajcia s cukrom vymiešam do peny, pridám múku zmiešanú s práškom do pečiva, perníkovým korením, sódou a opatrne vareškou vmiešam do cesta. Plech 27x37 cm vysteliem papierom na pečenie, cesto zarovnám. Rúru predohrejem na 180°C a pečiem 10 min. Pokiaľ sa pečie prvý korpus, pripravím cesto aj na druhý korpus a takisto upečiem ako prvý. Oba nechám chladiť na mriežke. Krok 3: Zostavím koláč. Na spodok položím prvý korpus, natriem ho horúcim marhuľovým džemom. Keď džem stuhne, natriem polovicou karamelového krému. Pripravím čiernu kávu s cukrom a máčam v nej piškóty a ukladám tesne vedľa seba na karamelový krém. Na piškóty natriem druhú polovicu krému. Odložím malú časť krému na záverečné zdobenie. Zakryjem krém druhým korpusom, zaťažím 4 kg cukru a uložím na noc do chladničky.
Druhý deň pripravím čokoládovú polevu, koláč polejem a dám opäť stuhnúť do chladničky. Krájam ho horúcim nožom na rezy. Pokrájané rezy zdobím karamelovým krémom, ktorý som odložila a vložila do cukrárskeho vrecka.

Zveřejněno 25. 10. 2018

Poznámka autorky Izabella929

Prajem vám dobrú chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelové řezy s piškoty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q49G

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelové řezy s piškoty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q49G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

http://fyzmatik.pise.cz/34-jak-zjistit-objem-lzick...
takže čajová =kávová, mocca je menší.
V receptech před aktivací moderátorkami se vyskytují občas chyby, občas mnohem větší:-);-), snažíme se opravovat rychle, ale někdy jste rychlejší, tak klííídek....:-D

hosta: :yes::-K

Řezy vypadají moc dobře.:yes:

Co je to 1 kk prášek do pečiva? Má to být kávová lžička ?
Chybí suroviny na čokoládovou polevu. Jak ji připravíš ?
V případě, že mě odkážeš na maďarský web, mohu tam psát německy nebo anglicky ?

Izabella929: tak teď tomu opravdu nerozumím, proč je kávová lžička KK a ne KL? Necháme toho.....:-D

maris: hosta: Takže čajová a kávová lžička mají v podstatě stejný obsah, ale liší se lžička mocca. Myslela jsem si to! ;-)

Tématické fráze:
karamelove rezy s piskoty, karamelové řezy se salkem, piskot koláč s karamelem, karamelove rezy.sk, karamelová hmota z piškot, recepty rezy den noc - piškotové sk, karamelové řezy, recepty piškoty a salka, recept piškoty karamelový krém, kavovo karamelove rezy

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka polohrubá, prášek do pečiva, soda jedlá, koření do perníku, šlehačka 33%, cukr krystal, čokoláda bílá, piškoty dlouhé, džem meruňkový, piškoty, čokoláda hořká, olej, máslo, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu