Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní

Svátek svatého Martina se od nepaměti nese v duchu velkých hodů. Charakteristickým svátečním pečivem jsou svatomartinské rohlíčky. Bez kynutí, se spoustou  másla a jemnou náplní z vlašských ořechů se rozplývají na jazyku.

Hodnocení receptu je 4,5 (109×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dvevtroube dvevtroube

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení těsta

70 min (50 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 30 kusů

30kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 611 kJ /
3 253 kcal
Bílkoviny55,21 g
Tuky212,78 g
Vláknina12,75 g
Cholesterol 819 mg
Sodík 519 mg
Sůl1,28 g
Sacharidy272,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nasypeme hladkou mouku, moučkový cukr, žloutky, máslo, smetanu, špetku soli a rukou vypracujeme nelepivé těsto. Těsto můžeme zpracovat i v robotu. Krok 2: Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na 30 minut do lednice. Krok 3: Mezitím připravíme ořechovou náplň z mletých vlašských ořechů, moučkového cukru, bílku a lžičky vanilkového extraktu a vše spojíme tak, aby vznikla tužší hmota. Pokud bude hmota řídká, přidáme ořechy. Hotovou náplň uložíme do lednice. Krok 4: Odpočaté těsto zvážíme, rozdělíme na 5 dílů a každý vytvarujeme do koule. Těsto rozválíme dokulata na tloušťku zhruba 3 mm. Nožem vykrájíme trojúhelníky. Krok 5: Na každý trojúhelník dáme ořechovou náplň a kraje těsta potřeme bílkem. Rohy trojúhelníků a zadní okraj přehneme na náplň, srolujeme a vytvarujeme rohlíček. Okraje rohlíčku stiskneme mezi prsty, aby se těsto spojilo. Krok 6: Hotové rohlíčky klademe na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Plech vložíme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme 20 minut dozlatova. Krok 7: Upečené rohlíčky posypeme moučkovým cukrem.

TIP: Vyzkoušejte také rohlíčky z tvarohového těsta

Zveřejněno 2. 11. 2018

Poznámka autorky dvevtroube

Malý tip pro vás - Pokud vydržíte rohlíčky nesníst hned po upečení, druhý den si na nich pochutnáte ještě víc.

Blog: https://dvevtroube.blogspot.com/2018/11/nekynute-s...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o4gj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o4gj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (59)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Připraveno, upečeno, snědeno😁 Moc dobré, plnila jsem mákem. Místo smetany jsem dala jogurt. Bylo to super a krásně se pracovalo s těstem.

Vynikající… 😋 Jako cukrovíčko… 😊

Výborné rohlíčky 😍 Dělala jsem je s makovou náplní. Jen příště udělám dvojitou dávku.

Doporučuji dělat rovnou z dvojité dávky 👌🏼🙂

Na telefonu je to neovladatelné

Bartsimr: co je prosím na telefonu neovladatelné?

Výborný, jen náplně je hrozně málo. Minimálně jednou tolik bude možná stačit.

hkleslova@seznam.cz: musíte s ní šetřit ;)
I když já mám také ráda když jsou pořádně naplněné. 👌🏼😃

Tento recept jsem objevila loni na podzim a od té doby dělala asi 6x a už se na ně zase chystám..Jsou luxusní <3:-) jen je teda nepotiram vajíčkem.

Dělal jsem rohlíčky poprvé a tento recept na těsto je dokonalý! Děkuji.

Rohlíčky dobré, křehké. Náplně si příště připravím tak o polovinu více. Ořechy jsem přidala i navrch bílkem pomašlovaných rohlíčků.

Dnes jsem pekla z 1 a 1/2 dávky což mi vyšlo na 36 rohlíčků. S těstem se pěkně pracovalo a je moc dobré.

Těsto udělal robot , jen náplň jsem dělala jinou ,vařenou,.krájela na osminy .Rohlíčky jsou skvělé :yes: doporučuji upéct :-K Přidala jsem fotku :-)

Denisa S: Těsto zkuste zadelat v robotu ať na něj co nejméně sahate teplýma rukama v tom může být také zakopaný pes

Vyzkoušeno a vůbec není potřeba něco dosypávat ani podsypávat. S těstem musíte pracovat rychle. Udělala jsem rovnou tři dávky a všechny dala na cca půl hodky do lednice. Postupně jsem vyndala a vyválela. Rohlíčky jsou luxusní ????

Zrovna jsem je dopekla, ale ořechovou náplň dělám od Cathleen, je nejlepší<3

výborné, ještě za tepla byly nejlepší

Vynikající, manžel se po nich může utlouct.

super, místo cukru jsem dala stévii a do náplně pak čekankový sirup. Bylo to moc dobré. Náplně jsem udělala ze 2 bílků;-)

Dekuji za recept. Dnes jsem pekla, z dvojité davky. S testem se pracovalo skvělé i presto, ze jsem musela pridat nejakou mouku navic. Testo priserne "mazalo" a lepilo jako bych patlala samotne maslo, v mem případě Heru. Nevim jestli jsem mela moc velke zloutky?! :-O Nebo zda to mohlo zpusobit, ze jsem nedavala slehacku, ale jen smetanu na vareni. Nevim, ale nakonec to dopadlo skvele. Rohlicky jsou krehke a vyborne. Na pečení jsem potirala vajickem a po upeceni prepustenym maslem s rumem. Nejake mi praskli, no jo :-D neodhadla jsem množství nadivky a asi 8 kousku jsem plnila jen marmeládou. Urcite je nedelam naposledy.:-K

dvojitá dávka. potřít hotové máslem s rumem

Děkuji za tento výborný recept <3 . Pekla jsem je z dvojité dávky a po upečení potřela rozpuštěným máslem s rumem.

Výborný recept...děkuji za něj. :-8 Pekla jsem ve čtvrtek a rovnou z dvojité dávky,protože jsem se měla v pátek sejít s přáteli,tak aby bylo dostatek ...jen tedy místo 4 žloutků jsem dala pouze 3. S těstem se dobře pracuje,já se naučila už kdysi těsto válet přes mikrotenový sáček, nelepí se mi na váleček. Z vyváleného kola jsem dělala 8 dílků, máme radši menší kousky :-) ale to je na každém. Rohlíčky jsem před pečením potřela rozšlehaným celým vejcem s trošičkou mléka a po upečení ještě horké jsem je potírala přepuštěným máslem s rumem :-8 a sypala moučkovým cukrem a byly vynikající,každý moc chválil,že jsou výborné :-) ...pár jich zbylo ještě na dnešek na sobotu a to byly asi nejlepší :yes: :-8

Rohlíčky jsou výborné. Těsto jsem dělala v robotě a před pečením potřela máslem s rumem.<3:yes:

Včera jsem pekla a jsou vynikající:yes::yes::yes:

Krásný podvečer :-K, dneska jsem rohlíčky upekla, místo šlehačky jsem dala zakysanku (150g) a na náplň jsem umlela 200g ořechů, ostatní poměry surovin jsem ponechala. Rohlíčky jsou fakt výborný :yes:, jestli budou zítra lepší to bohužel nezjistím :-O :-D.

bystrouska: To jsou ty věci mezi nebem a zemí !:-D

A kolik jsi dávala cukru? A bez vajíčka? Creme fraiche je k dostání , ve kterém obchodě? Chci je také vyzkoušet. Díky

dvevtroube: Mám raději menší kousky, ale to je na každém, ne? Já nikomu nevyvracím žloutek nebo vajíčko, ať si každý dělá, jak je zvyklý. Jen jsem chtěla napsat jinou zkušenost a o tom snad komentáře jsou? Nebo se mýlím?

Jinak díky za inspiraci.

Coleta: Ano, ano, v poradku. Ja take dekuji za inspiraci :-) :yes:

Mám upečeno jen jsem dala creme fraiche místo smetany. Plněno makovou, tvarohovou a ořechovou náplní. Dala jsem 400 g hladké mouky, 250 g hery (másla), a creme fraiche - nic víc, nic míň. Krásně se pracovalo s těstem, jsou vynikající.:yes:;-)

Děkuji za výborný recept! Je rychlý a moc dobrý!:-)<3:-*:-K:-:yes:

Taky by mě zajímal ten prášek do pečiva. ;-)

zizala: Prasek do peciva tam nepatri :-)

dvevtroube: Tohle testo bych spise prirovnala ke krehkemu testu.

Vypadájí luxusně (a určitě tak chutnají), taky mám recepty a dělám je...do těchto nepřijde ani prášek do pečiva? Děkuji a <3:-K:yes:

Olga Urvalkova: Ano, jsou vyborny :-) Druhy den jsem litovala, ze jsem jich uz tolik snedla prvni den :D

Olga Urvalkova: Prasek do peciva tam nepatri.

K receptu nejsou žádné komentáře.

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
ořechové rohlíčky, svatomartinské rohlíčky, ořechová náplň, nekynuté rohlíčky, svatomartinske rohlíčky recept, orechove rohlicky recept, recept na ořechove rohličky, orechove rohlicky nekysnute, rohlíky s ořechovou náplní, bratislavské rohlíčky nekynuté, recept na ořechovou nápln, ořechová nádivka do rohlíčků, nekynuté makové rohlíčky, makove rohličky nekynute, ořechove rohličky bez kynutí, recept na rohlíčky, svatomartinské rohlíčky z jogurtu, ořechové rohlíčky videorecept, rohlíčky recept, recepty ořechová náplň

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, smetana ke šlehání, žloutek, sůl, ořechy vlašské, cukr moučkový, bílek, extrakt vanilkový, bílek, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu