Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 658 kJ / 3 981 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,94 g |
Tuky | 183,93 g |
Vláknina | 19,95 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 1,03 g |
Sůl | 2,53 g |
Sacharidy | 485,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze surovin na těsto vypracujte drobenku, podle potřeby přidejte 2 až 3 lžíce vody a zpracujte do hladké koule. Těsto natlačte do formy velké asi 20x30 cm, vyložené pečicím papírem nebo do kulaté koláčové formy cca 30 v průměru. Plech s těstem dejte do mrazáku, než připravíte náplň.
Krok 2: Troubu zapněte na 170 st.C. Z důkladně odrhnutých citronů (nebo bio) ostrouhejte žlutou část kůry a vymačkejte šťávu. Suroviny na náplň pak pouze prošlehejte, nalijte na vychlazené těsto a pečte v předehřáté troubě asi 20 - 30 minut dozlatova.
Krok 3: Hotové řezy nechte vychladnout, případně ještě posypte moučkovým cukrem.
Zveřejněno 16. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Citronové řezy s tymiánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GqJ0
Moje poznámka
Citronové řezy s tymiánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GqJ0
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 3 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 4 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 12 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 5 minutami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 15 minutami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 34 minutami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 1 hodinou
Sýrová roláda
Fitulka před 1 hodinou
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 1 hodinou
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 3 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 3 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 11 hodinami
Tématické fráze:
citronový tymián,
citronové řezy,
citronový koláč s tymiánu,
citronový řez,
citronovy koláč s tymianem,
rezi s citronem a tymianem
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
cukr krupice,
citron,
škrob kukuřičný,
sůl
Komentáře (19)
Po ignorování těch co "já citrony nerada" zůstali ti, co unisono vzdychali "dyť je to nedopečenýýý"
***
Bez mého komentáře dostali porci a byli vyzváni: ochutnej a mluv!
Nikdo se nevyjádřil "dyť je to slanýýý"
Nikdo se nevyjádřil "dyť je to kyselýýý"
Nikdo se nevyjádřil "dyť je to moc citronovýýý"
Většinou tymián nezaznamenali a pokud ano, tak se slovy "no co co co co tam ještě je...?"
hosta:
Použil jsem velké citrony
Mlsná huba - hotové neštěstí
Tak už se to peče...
Křehké těsto dělám trošku jinak (zmrzlé máslo strouhám nebo jen jen tak tak povolené sekám nožem na kostičky), ale tady vlastně nestojí, jak se dělá drobenka
Akorát když jsem viděl, že šťávy do krému je 240 ml, tak jsem jí dal míň, ale tu hromadu kůry jsem neumenšoval - uvidíme, esli to nebude jak limoncello
Eja57:
Vy na tom račte být ještě dobře...
Já peču na zítra pro mančaft a ač sám masochista, tak se budu mít co držet, abych odolal a nebyl jako Jiří Krejčík ve Slavnostech sněženek, že
No, jak píšu: Mlsná huba - hotové neštěstí
***
http://www.apetitonline.cz/tipy-a-triky/skola-pece...
Opravdu tolik?
(zarovnaná, nebo vrchovatá?