Vánoční punč
Vůně a chuť vánočního punče patří ke svátkům neodmyslitelně tak, jako stromeček nebo linecké cukroví. Pokud punč vůbec neznáte nebo chcete připravit jiný než ten, co obvykle děláte, vyzkoušejte! Tento nápoj vás určitě zahřeje.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 296 kJ / 1 744 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,52 g |
Tuky | 1,44 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 33 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 193,21 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční punč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2r3
Moje poznámka
Vánoční punč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2r3
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno před 13 hodinami
Makový dortík
Přidáno před 13 hodinami
Grilované maso v černém pivu
Přidáno před 13 hodinami
Ledvinky na špeku
Přidáno před 13 hodinami
Tagliatelle se zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Lasagne s cuketou
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta (s čímkoliv)
vaclavagregrova před 8 minutami
Křehký tvarohový koláč s jahodami
dostaji4 před 1 hodinou
TIP
Přiměřené lívance z Byl jednou jeden král
KiaraK před 1 hodinou
Strouhaný koláč s banánovou náplní
xSarka před 3 hodinami
Utopenci - nejlepší co známe
LucaKnobloch před 11 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Amona před 13 hodinami
Maková náplň
lucyb před 15 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
lucyb před 15 hodinami
Čočková polévka z červené čočky
Kajkajak před 15 hodinami
Zavařené meruňky
Jana2017 před 15 hodinami
Tématické fráze:
punč recept,
punč,
recept na punč,
jak se dělá punč,
recept punc,
domaci punc,
jak udělat punč,
jak se vaří punč,
recept na domácí punč,
jak uvařit punč,
domaci punc recept,
vídeňský punč,
punč s ovocem,
punč recepty,
nealkoholický punč,
recepty na punč,
francouzský punč,
recepty punc,
pravý punč,
nealkoholický punč recept
Suroviny:
citron,
pomeranče,
voda,
cukr krupice,
rum,
víno červené,
koření hřebíček,
skořice celá,
kompot jahodový,
pomeranče
Komentáře (22)
Recept jsem upravila podle rad Miquela, který ho také připravoval (píše v komentářích níže), snad by to autorce nevadilo - už sem nechodí. (Pokud by vadilo a ozve se, není problém vrátit recept k jeho původnímu vzhledu.)
To prostě nechápu.
Možná se budete usmívat, ale lepší je si teplotu hlídat teploměrem ..., nebo použít indukční vařič, či desku s nastavenou teplotou na 80°C max.
Vše co se má, si předem odděleně svařte samostatně s vodou, včetně koření po danou dobu, samostatně si ohřejte víno na cca 80°C a ihned odstavte ze zdroje tepla - vlijte dříve svařenou směs. Zjistíte, že vše chutná jinak, i jinak účinkuje.
Několikrát se mi na návštěvě stalo, že po půl litru svařeného jsem se cítil jako na nealko večírku