Zeleninová polévka vařená opačně
Dobrá polévka na víkend i pro všední den, vhodná pro celou rodinu. Malým dětem můžeme část polévky odebrat a rozmixovat. Kdo má rád syté polévky se spoustou zeleniny, na této si jistě pochutná.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 078 kJ / 736 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,79 g |
| Tuky | 21,48 g |
| Vláknina | 34,05 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 174 mg |
| Sůl | 0,29 g |
| Sacharidy | 82,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek najemno.
Krok 2: V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, česnek, kmín a restujeme pár minut. Přisypeme mouku, promícháme a po pár minutách, zalijeme vývarem nebo vodou.
Krok 3: Promícháme, osolíme a necháme vařit asi 10 minut. Do provařeného základu přidáme brambory, mrkev a kedlubnu.
Krok 4: Vaříme dalších 10 minut. Přidáme brokolici, pórek a hrášek. Vaříme dalších asi 8-10 minut.
Krok 5: Dochutíme bylinkami, pepřem nebo solí.
Zveřejněno 31. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninová polévka vařená opačně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rDVk
Moje poznámka
Zeleninová polévka vařená opačně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rDVk
Nejnovější recepty
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 1 hodinou
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 3 hodinami
Polévka s kurkumou
Přidáno před 10 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 11 hodinami
Tvarohový nákyp s jablky
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Diesel před 6 minutami
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 3 hodinami
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 8 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 10 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 10 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 10 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 12 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 12 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 15 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 15 hodinami
Tématické fráze:
zeleninová polévka,
zeleninová polévka recept,
zeleninove polevky,
recepty na polevky,
polévka zeleninová,
vaření zeleniny,
vařená polévková zelenina,
vařená polévka,
vařená zelenina recept,
vařená zelenina recepty,
kmin do varene zeleniny,
zeleninová polévka ja,
zeleninová polévka na másle
Suroviny:
brokolice,
mrkev,
pórek,
cibule,
česnek,
kedlubna,
brambory,
hrášek mražený,
máslo,
mouka hladká,
vývar masový,
kmín celý,
pepř mletý,
sůl,
bylinky,
máslo
Komentáře (13)
casino: Nezlob se, ale já vidím mezi jíškou a záklechtkou dost podstatný rozdíl. V jíšce je mouka osmažená a teprve dodatečně v polévce provařená, použitím záklechtky je v polévce jen mouka uvařená. Zkus si někdy udělat obojí a rozdíl poznáš, polévka s jíškou je fajnovější.
No, tady mi přijde přání jako otec myšlenky
Zásmažka, tedy RESTOVANÁ mouka, podle rcp posléze cca 30 minut vařená, je podle mých zkušeností zbytečně dlouhá doba.
U záklechtky (zátřepky) se běžně uvádí 20 minut následného vaření, ale mám odzkoušeno že i pouhých 10 minut je dostačujících
***
Někdy ani nelze jinak, než mouku vařit od samého začátku: https://www.toprecepty.cz/recept/38320-okurkova-po...
.