Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 805 kJ / 2 104 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,55 g |
| Tuky | 36,71 g |
| Vláknina | 19,84 g |
| Cholesterol | 102 mg |
| Sodík | 264 mg |
| Sůl | 0,58 g |
| Sacharidy | 382,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zálivka: (tuto zálivku si připravíme minimálně 3 hodiny předem, anebo jeden den dopředu). Vanilkové lusky rozřízneme napůl a nožem seškrábneme semínka. Vodu, cukr a vanilkové lusky se semínky dáme do kastrolu a na sporáku přivedeme k varu.
Krok 2: Když nám sirup přešel varem a cukr se rozpustil stáhneme ho z ohně, necháme zchladnout na pokojovou teplotu, vyndáme vanilkové lusky, přidáme pomerančovou šťávu a citron z kterého jsme okrájeli kůru i s bílou dužninou, nakrájeli ho na plátky a odstranili pecky. Pomocí mixéru rozmixujeme.
Krok 3: Banán oloupeme, nakrájíme na plátky a přidáme společně s lístky bazalky do mixéru. Vše opět rozmixujeme do hladké směsi.
Krok 4: Ovoce: oloupeme jablko, odstraníme jádřinec a nakrájíme ho na kousky, které potřeme nebo je ponoříme do citrónové šťávy, aby nám nezhnědlo.
Oloupeme kiwi a nakrájíme je na stejně velké kousky jako jablko. Vypeckované a oloupané meruňky nakrájíme na stejné kousky. Nakonec nakrájíme na kousky očištěné jahody. Krok 5: Nakrájené ovoce přidáme do vychladlé zálivky. Jablko dáme i s citronovou šťávou. Několik hodin necháme odpočinout v lednici. Krok 6: Zmrzlina z jogurtu: smícháme všechny ingredience.
Pokud máme elektrický zmrzlinovač, připravíme zmrzlinu v něm. V opačném případě dáme směs na půl hodiny do mrazáku, promícháme a poté každých 15 minut směs opět promícháme, dokud není dostatečně krémová a tuhá. Krok 7: Ovocný salát podáváme v misce s kopečkem jogurtové zmrzliny a ozdobené lístky bazalky.
Oloupeme kiwi a nakrájíme je na stejně velké kousky jako jablko. Vypeckované a oloupané meruňky nakrájíme na stejné kousky. Nakonec nakrájíme na kousky očištěné jahody. Krok 5: Nakrájené ovoce přidáme do vychladlé zálivky. Jablko dáme i s citronovou šťávou. Několik hodin necháme odpočinout v lednici. Krok 6: Zmrzlina z jogurtu: smícháme všechny ingredience.
Pokud máme elektrický zmrzlinovač, připravíme zmrzlinu v něm. V opačném případě dáme směs na půl hodiny do mrazáku, promícháme a poté každých 15 minut směs opět promícháme, dokud není dostatečně krémová a tuhá. Krok 7: Ovocný salát podáváme v misce s kopečkem jogurtové zmrzliny a ozdobené lístky bazalky.
Zveřejněno 25. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovocný salát s bazalkovou zálivkou a jogurtovou zmrzlinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w82M
Moje poznámka
Ovocný salát s bazalkovou zálivkou a jogurtovou zmrzlinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w82M
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 14 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 1 hodinou
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 11 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 11 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 13 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 13 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 13 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 14 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 14 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 14 hodinami
Tématické fráze:
zálivka na ovocný salát,
zálivka na ovocný salát se smetanou,
zalivka meruňek,
salát s bazalkou sýrem a zálivkou,
jablka se zálivku z jogurtu
Suroviny:
lusk vanilkový,
voda,
cukr,
šťáva pomerančová,
citron,
banán,
bazalka čerstvá,
jablko,
kiwi,
meruňky,
jahody,
šťáva citronová,
jogurt řecký,
cukr moučkový,
smetana
Komentáře (8)