Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečno-jogurtová zmrzlina

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 423 kJ /
818 kcal
Bílkoviny16,93 g
Tuky34,37 g
Vláknina7,80 g
Cholesterol 125 mg
Sodík 157 mg
Sůl0,27 g
Sacharidy106,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V rendlíku se silným dnem upražíme za stálého míchání zlatavý karamel. Zalijeme horkou vodou, necháme rozvařit. Pak přidáme strouhaná jablka a kousek skořice, zamícháme a jablka za občasného promíchání podusíme. Pak odstavíme a necháme důkladně vychladit. Je dobré udělat v předstihu, třeba i den předem. Krok 2: Do vychlazených jablek vmícháme jogurt a pak ušlehanou smetanu. Předem vyndáme skořici. Krok 3: Na výrobu použijeme zmrzlinovač a řídíme se návodem daného výrobku. Zmrzlina je hotová po cca 25 minutách a nebylo nutno ji nechávat domrazit v mrazničce.

Zveřejněno 18. 6. 2019

Poznámka autorky Merylas

Vlastním zmrzlinovač, kde se musí nechat nádoba namrazit, je to příslušenství k robotu Bosch.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečno-jogurtová zmrzlina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WJZ4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečno-jogurtová zmrzlina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WJZ4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
bábovka s makovou náplní, jogurtová zmrzlina s jablky, jablečná zmrzlina se šlehačkou a jogurtem

Suroviny:
jablko, cukr krupice, voda, skořice celá, jogurt bílý, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu