Jablečno-jogurtová zmrzlina

Suroviny

300 g hrubě strouhaných jablek
60 g krupicového cukru
100 g vody
kousek celé skořice
250 g bílého jogurtu
100 g smetany na šlehání

Postup přípravy receptu

  1. V rendlíku se silným dnem upražíme za stálého míchání zlatavý karamel. Zalijeme horkou vodou, necháme rozvařit. Pak přidáme strouhaná jablka a kousek skořice, zamícháme a jablka za občasného promíchání podusíme. Pak odstavíme a necháme důkladně vychladit. Je dobré udělat v předstihu, třeba i den předem.

  2. Do vychlazených jablek vmícháme jogurt a pak ušlehanou smetanu. Předem vyndáme skořici.

  3. Na výrobu použijeme zmrzlinovač a řídíme se návodem daného výrobku. Zmrzlina je hotová po cca 25 minutách a nebylo nutno ji nechávat domrazit v mrazničce.

Poznámka od kuchařky

Vlastním zmrzlinovač, kde se musí nechat nádoba namrazit, je to příslušenství k robotu Bosch.

Komentáře k receptu Jablečno-jogurtová zmrzlina

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: bábovka s makovou náplní jogurtová zmrzlina s jablky jablečná zmrzlina se šlehačkou a jogurtem