

Jablečno-jogurtová zmrzlina
Suroviny
- 300 g hrubě strouhaných jablek
- 60 g krupicového cukru
- 100 g vody
- kousek celé skořice
- 250 g bílého jogurtu
- 100 g smetany na šlehání
Postup přípravy receptu
V rendlíku se silným dnem upražíme za stálého míchání zlatavý karamel. Zalijeme horkou vodou, necháme rozvařit. Pak přidáme strouhaná jablka a kousek skořice, zamícháme a jablka za občasného promíchání podusíme. Pak odstavíme a necháme důkladně vychladit. Je dobré udělat v předstihu, třeba i den předem.
Do vychlazených jablek vmícháme jogurt a pak ušlehanou smetanu. Předem vyndáme skořici.
Na výrobu použijeme zmrzlinovač a řídíme se návodem daného výrobku. Zmrzlina je hotová po cca 25 minutách a nebylo nutno ji nechávat domrazit v mrazničce.
Poznámka od kuchařky
Vlastním zmrzlinovač, kde se musí nechat nádoba namrazit, je to příslušenství k robotu Bosch.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jablečno-jogurtová zmrzlina
K receptu nejsou žádné komentáře.