Jablečno-jogurtová zmrzlina

Merylas Kuchařka: Merylas

Moučníky , Nepečené a mražené 0 názorů

Suroviny

300 g hrubě strouhaných jablek
60 g krupicového cukru
100 g vody
kousek celé skořice
250 g bílého jogurtu
100 g smetany na šlehání
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V rendlíku se silným dnem upražíme za stálého míchání zlatavý karamel. Zalijeme horkou vodou, necháme rozvařit. Pak přidáme strouhaná jablka a kousek skořice, zamícháme a jablka za občasného promíchání podusíme. Pak odstavíme a necháme důkladně vychladit. Je dobré udělat v předstihu, třeba i den předem.

  2. Do vychlazených jablek vmícháme jogurt a pak ušlehanou smetanu. Předem vyndáme skořici.

  3. Na výrobu použijeme zmrzlinovač a řídíme se návodem daného výrobku. Zmrzlina je hotová po cca 25 minutách a nebylo nutno ji nechávat domrazit v mrazničce.

Poznámka

Vlastním zmrzlinovač, kde se musí nechat nádoba namrazit, je to příslušenství k robotu Bosch.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 84 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jablečno-jogurtová zmrzlina

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo