Tradiční matesy ze solených sleďů
Známe je také jako slanečky, které jsou právě ze sleďů nejchutnější. Po naporcování ryby prokládáme kořením a cibulí a následně zalijeme olejem. Po uležení se výborně hodí k pivu spolu s čerstvým pečivem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 990 kJ / 237 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,33 g |
Tuky | 4,59 g |
Vláknina | 21,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 48 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 34,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Soleným rybám odřízneme hlavu, ocas a ploutve. Nařízneme břišní dutinu a vybereme mlíčí, které očistíme a nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Rybu rozevřeme jako knihu a vyjmeme páteř - spolu s žeberními kostmi.
Krok 3: Maso, které ulpělo na kostře, obereme a spolu s mlíčím ho vhodíme do připravené misky, určené pro maso k nakládání.
Krok 4: Větší a pevnější kosti, které zbyly ve svalovině, odstraníme prsty, případně pinzetou.
Krok 5: Upravené vykostěné ryby nakrájíme i s kůží na kousky velikosti soust a přidáme k mlíčí.
Krok 6: Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, případně půlkolečka - podle její velikosti.
Krok 7: Do vhodné nádoby se šroubovacím uzávěrem dáváme střídavě vrstvu cibule, rybího masa a koření (nové koření, pepř, bobkový list).
Krok 8: Vrstvíme do spotřebování surovin a následně zalijeme olejem.
Krok 9: Za 2-4 dny konzumujeme s čerstvým pečivem, například k pivu.
Zveřejněno 21. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tradiční matesy ze solených sleďů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lvnl
Moje poznámka
Tradiční matesy ze solených sleďů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lvnl
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 4 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 8 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 18 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 18 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 18 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 4 hodinami
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 5 hodinami
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 6 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 6 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 6 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 8 hodinami
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 8 hodinami
Bublanina II
Frana74 před 9 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 11 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 11 hodinami
Tématické fráze:
matesy ze slanečků,
rybí matesy,
recept na nakládané matjesy,
recept na rybí matjesy,
matesy s cibulí,
matesy recept,
recepty na rybí matjesy,
matesy,
nakládání slanečků,
recept na matesy,
nakládané matesy,
domaci matesy,
nakládaný sleď,
prodej slanečků,
recepty slaneček nakládaný,
salat z matesu,
nakladane slede,
nakládaní sledů,
nakládání matesů,
rybí matesy recept
Suroviny:
sleď,
cibule,
bobkový list,
pepř celý,
koření nové koření,
olej slunečnicový
Komentáře (27)
Odkaz na stránky:
https://www.diana-ryby.cz/
www.diana-fish.com/produkty/rybi.../slanecek-ze-sudu.html - Archiv - Podobné
Prodejen je vícero. Pouze poupravím odkaz :
www.diana-ryby.cz/prodejny#mainContent
Zkusím to někdy podle Tebe, ale až bude nějaká sešlost, jinak bych je musela jíst sama někde na balkóně