Králík po francouzsku - Králičí mereta po burbonsku
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 465 kJ / 1 067 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,87 g |
| Tuky | 89,53 g |
| Vláknina | 0,90 g |
| Cholesterol | 666 mg |
| Sodík | 3,28 g |
| Sůl | 8,17 g |
| Sacharidy | 20,53 g |
Postup přípravy
Přidáme cibuličky, zaprášíme moukou a připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji vínem a vodou.
Osolíme, opepříme, přidáme bouquet garni a zakryté dusíme do měkka (podle stáří ušáčků asi 50 až 60 minut). Krok 2: Smísíme žloutky, smetanu, citronovou šťávu, petrželku, přidáme do kastrolu s masem a prohřejeme. Krok 3: Kousky masa urovnáme do servírovací mísy a přelijeme omáčkou z masa. Krok 4: Podáváme s na másle opečenými plátky bílého chleba.
Zveřejněno 1. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík po francouzsku - Králičí mereta po burbonsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ox1Q
Moje poznámka
Králík po francouzsku - Králičí mereta po burbonsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ox1Q
Nejnovější recepty
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 1 hodinou
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 14 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 14 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 15 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 15 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Pep.e před 47 minutami
Szegedinský guláš
MonkaF před 8 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 8 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 8 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 10 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 12 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 12 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 13 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 13 hodinami
Tématické fráze:
králičí stehna po po francouzsku,
maso po burbonsku,
králičí přední nožičky na paprice,
file po francouzku,
králík po francouzsku,
králík po francouzsku s kapari
Suroviny:
králík,
máslo,
mouka,
víno bílé suché,
voda,
sůl,
pepř mletý,
bouquet garni,
žloutek,
smetana,
petrželka,
chléb bílý
Komentáře (6)
Nekdy pridam cerstve houby jindy artycoky nebo spargl