Králík po francouzsku - Králičí mereta po burbonsku
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 465 kJ / 1 067 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,87 g |
| Tuky | 89,53 g |
| Vláknina | 0,90 g |
| Cholesterol | 666 mg |
| Sodík | 3,28 g |
| Sůl | 8,17 g |
| Sacharidy | 20,53 g |
Postup přípravy
Přidáme cibuličky, zaprášíme moukou a připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji vínem a vodou.
Osolíme, opepříme, přidáme bouquet garni a zakryté dusíme do měkka (podle stáří ušáčků asi 50 až 60 minut). Krok 2: Smísíme žloutky, smetanu, citronovou šťávu, petrželku, přidáme do kastrolu s masem a prohřejeme. Krok 3: Kousky masa urovnáme do servírovací mísy a přelijeme omáčkou z masa. Krok 4: Podáváme s na másle opečenými plátky bílého chleba.
Zveřejněno 1. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík po francouzsku - Králičí mereta po burbonsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ox1Q
Moje poznámka
Králík po francouzsku - Králičí mereta po burbonsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ox1Q
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 5 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 12 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 13 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 14 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 14 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerová pomazánka s nádechem česneku
Olympus před 50 minutami
Šlehačkové cukroví
KekkyPetra před 52 minutami
Vánočka II
Sojkal před 1 hodinou
Citronové rohlíčky
Terka39 před 2 hodinami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 3 hodinami
Uherská pěna
Daami před 4 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 5 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 5 hodinami
Pudinkové jahodové tyčinky
AnettaP před 6 hodinami
Tématické fráze:
králičí stehna po po francouzsku,
maso po burbonsku,
králičí přední nožičky na paprice,
file po francouzku,
králík po francouzsku,
králík po francouzsku s kapari
Suroviny:
králík,
máslo,
mouka,
víno bílé suché,
voda,
sůl,
pepř mletý,
bouquet garni,
žloutek,
smetana,
petrželka,
chléb bílý
Komentáře (6)
Nekdy pridam cerstve houby jindy artycoky nebo spargl