Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kýta hajného Borovičky

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie502 kJ /
120 kcal
Bílkoviny3,90 g
Tuky1,20 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy21,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové plátky z kýty naklepeme. Krok 2: V hmožďíři rozdrtíme kuličky jalovce a smícháme s oliv. olejem 2 KL koření country a vzniklou směsí potřeme naklepané plátky kýty. Maso dáme uložit na 1 hodinu do lednice. Krok 3: Rozpálíme pánev a postupně na ni vložíme naložené plátky vepř. kýty. Krok 4: Zprudka opečeme z obou stran a lehce podlijeme vodou, aby se maso dusilo ve vl. šťávě. Krok 5: Přidáme na měsíčky nakrájenou menší cibuli a 2 papriky nakrájené na kostičky. Krok 6: Podusíme tak až je maso měkké a lehce zahustíme tmavou instantní jíškou. Podáváme s vařeným bramborem.

Zveřejněno 5. 11. 2009

Poznámka autora Colombo65

Rychlá a dobrá večeře

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XLrl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XLrl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tak dnes vyzkoušeno, a mohu potvrdit, že je to vynikající, moc nám chutnalo. :-!:yes:

je to výborné:yes: jen jsem kýtu nakrájela na nudličky, protože z toho, co jsem měla by plátky šly nakrájet jen velmi těžko...
do marinády jsem přidala olej z nakládaných sýrů a kromě koření uvedeného v rcp, ještě lžičku cayenského pepře s česnekem;-) velká lahoda:-p:yes:
jestli neva, přidám bod a foto

rebeka:
Hmmmm, asi jó;-);-);-)

na tohle by se hodila i krkovice,že;-):-?:yes:

Hmmm, :yes: tak to přijde na pořad dne (oběda) co nejdříve. Moc lákavě to vypadá, Oto. Dávám Ti bod ;-)

Je vidět, že sis s tím jídlem pěkně vyhrál:-p:-p:-p, bodí i odo mě.

Vypadá to moc dobře:yes:+8.

Tohle rozhodne vyzkousim. Koupila jsem koreni country kvuli nakladanému syru http://www.toprecepty.cz/recept/8493-nakladany-syr... a zbylo, takze se mi na tvuj recept bajecne hodi:yes:

Recept vypadá velmi dobře, ukládám a posílám bodík:-):yes:

To vypadá moc dobře.:-p :yes:;-)

Otto,vypadá to báječně;-),recept si ukládám do oblíbených a určo vyzkouším.Posílám Ti bodíka.:yes::yes:

Tématické fráze:
vepřová kýta, oběd z vepřové kýty, nedělní oběd z vepřového, vepřová kýta recepty, obed z kyty, vepřová kýta recept, recepty z vepřové kýty, rychlý oběd z kýty, nedělní oběd z vepřové kýty, rychlý oběd z vepřové kýty, vepřová kýta plátky, vepřová kýta na rychlo, výborné recepty z vepřové kýty, jak se dělá borovička, recepty vepřová kýta, obed s kýty, večeře z kýty, vepřové plátky z kýty, vepřové maso na jalovci, kyta vepřová recepty

Suroviny:
kýta vepřová, jalovec, paprika čerstvá červená, koření country, cibule, sůl, pepř, jíška tmavá instantní

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu