Postup přípravy
Krok 1: Starší bochník chleba, a je jedno, zda bude kulatý, šišatý nebo hranatý pokrájíme do mřížky. Nic složitého na tom není, jen potřebujeme delší ostrý nůž a můžeme začít. Krájíme hluboké rovné zářezy asi centimetr až centimetr a půl od sebe, které nesmíme zcela dokrojit. Spodní kůrka musí zůstat neporušená, aby chléb stále držel pohromadě.
Krok 2: Do takto připraveného bochníku, respektive do jeho zářezů, klademe libovolnou náplň. Prostě to, co nám nejvíc chutná, a tím, co zrovna naše lednice "vydá" za poklady. Kombinace zapečené uzeniny a sýrů nikdy nezklame a vůbec se nemusíme bát do zářezů vložit třeba i nudličky papriky, sekaná sušená rajčata, olivy...
Krok 3: Když máme ve všech zářezech poschovávané naše "poklady", bochníček přeneseme na alobal nebo pečící papír a pokapeme ho rovnoměrně rozpuštěným máslem s rozetřeným česnekem nebo libovolným, námi oblíbeným kořením (pozor na jeho slanost!). Bochníček pevně uzavřeme do alobalu či papíru a vložíme na plechu do předehřáté trouby na 190 stupňů na cca 20 - 25 minut.
Krok 4: Pak opatrně obal otevřeme (pozor na páru!) a je-li třeba, dopečeme do barvy a do křupava.
Krok 5: Bochníček dáme na tác nebo talíř doprostřed stolu a každý už si sám odtrhává, kolik je mu libo :-) . Podáváme třeba i s čerstvou zeleninou nebo zeleninovými saláty.
Krok 6: Není to nic těžkého na čas ani finance, zužitkujeme téměř vše, co jsme potřebovali spotřebovat a skvělý výsledek je vždy zaručený.
Zveřejněno 19. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečený plněný bochníček - "chlebový ježek"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1LjZ
Moje poznámka
Zapečený plněný bochníček - "chlebový ježek"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1LjZ
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 8 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 8 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 9 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 11 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 12 hodinami
Křehké krajkové rohlíčky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karlovarský knedlík
HavranPB před 9 minutami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 44 minutami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 2 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 3 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 3 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 3 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 4 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 5 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 5 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 6 hodinami
Tématické fráze:
plněný chleba recept,
zapeceny bochnik,
náplně do zařezů kulateho chleba,
uzeny ježek z chleba,
chlebove bochniky,
bochníček sekana,
co z bochniku chleba,
zapečený sýr v bochníku,
chleba syr maslo zapeceny mrizky,
chebový ježek,
plněný chléb zapečený v alobalu
Suroviny:
máslo,
klobása,
slanina anglická,
sýr,
česnek,
koření,
alobal
Komentáře (3)