Jablkové bochníčky

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
20 g droždí
1 vejce
špetka soli
2 dcl mléka
1 dcl oleje
vejce na potření
Náplň:
3 větší jablka
3 lžičky cukru
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Mouku vysypeme do mísy, uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, posypeme troškou cukru, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít.

  2. Potom přidáme ostatní ingredience na těsto a vypracujeme v hladké těsto, které necháme asi hodinu kynout. Mezitím si okrájíme a nastrouháme jablka a posypeme je skořicí (cukr dáme až těsně před plněním).

  3. Po vykynutí těsta ho ještě prohněteme, vytvoříme z něj válec, který nakrájíme na kolečka. Kolečka vyválíme na průměr asi 15 cm, každé poklademe jablky (do kterých nezapomeneme přimíchat cukr), dobře zabalíme a spojem dolů.

  4. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozkvedlaným vejcem. Pečeme na 200°C asi 20 minut.

Komentáře k receptu Jablkové bochníčky

Tématické fráze: vdolky s japkama jablkove susenky vdolky s jabkama rychly kolače z buchtoveho testa jablkové vdolky pro děti domácí sušenky s jabkama bochníčky jablečný bochník domácí jablkové sušenky bochnicek z vareneho masa jablečný bochníček vdolky s jabkama recept