

Jablkové bochníčky
Suroviny
- Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 20 g droždí
- 1 vejce
- špetka soli
- 2 dcl mléka
- 1 dcl oleje
- vejce na potření
- Náplň:
- 3 větší jablka
- 3 lžičky cukru
- skořice
Postup přípravy receptu
Mouku vysypeme do mísy, uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, posypeme troškou cukru, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít.
Potom přidáme ostatní ingredience na těsto a vypracujeme v hladké těsto, které necháme asi hodinu kynout. Mezitím si okrájíme a nastrouháme jablka a posypeme je skořicí (cukr dáme až těsně před plněním).
Po vykynutí těsta ho ještě prohněteme, vytvoříme z něj válec, který nakrájíme na kolečka. Kolečka vyválíme na průměr asi 15 cm, každé poklademe jablky (do kterých nezapomeneme přimíchat cukr), dobře zabalíme a spojem dolů.
Klademe je na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozkvedlaným vejcem. Pečeme na 200°C asi 20 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jablkové bochníčky
-
Jarda:Je to v postupu.
-
Opravdu se do těsta nedává žádný cukr ?
-
Pěkné je máš
-
tohle miluje manžílek,s jabkama,hmm
...taky bych si dala
-
Iness. Moc krásné a šikovné k jedění. Jisto jistě taky udělám. U nás jsme buchtoví. +bodík 11
-
+10
-
krásné bochníčky
+4
-
Jen se zakousnout, mňamka