Suroviny
Porce: asi 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 076 kJ / 735 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,11 g |
| Tuky | 42,27 g |
| Vláknina | 26,76 g |
| Cholesterol | 61 mg |
| Sodík | 1,18 g |
| Sůl | 2,80 g |
| Sacharidy | 61,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na dno kastrolu dáme olej, na kostičky nakrájenou slaninu a když zesklovatí, přidáme nakrájenou cibuli a na drobné kostičky nakrájený česnek. Osmahneme a přidáme na kostečky nakrájený patizon. Zasypeme kořením (paprika a grilovací) a dusíme ve vlastní šťávě do poloměkka. Pokud patizon nepustí dost tekutiny, můžeme i trochu podlít vodou.
Krok 2: Když patizon začne měknout, podlejeme horkou vodou tak, aby bylo vše sotva potopené, osolíme a přidáme na kousky pokrájené papriky a klobásku. Přidáme i pokrájený dobrý párek a guláš zahustíme hotovou jíškou. Necháme chvilku provářet, podle potřeby dochutíme, dosolíme a přidáme spařená, oloupaná a na kostičky pokrájená rajčata, ale ty už jen necháme přejít varem.
Krok 3: Na tento guláš můžeme použít i cuketu (třeba přiměřený kus z přerostlé cukety). Jídlo je brzy vařené, patizon měkne skoro stejně rychle, jako cuketa.
Zveřejněno 11. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš z patizonů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xgqP
Moje poznámka
Guláš z patizonů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xgqP
Nejnovější recepty
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 4 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 5 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 6 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 6 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 23 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
Michaela82 před 20 minutami
Zapečené brambory s masem a se smetanou
AlienkaKalousova před 50 minutami
Citrónovo badyánová kolečka
milan_houba_je_zabijak před 59 minutami
Koka sušenky
veveruska73 před 2 hodinami
Čočková polévka se zeleninou
Evule1 před 2 hodinami
Karlovarský knedlík
HavranPB před 14 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 15 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 17 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 17 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 18 hodinami
Tématické fráze:
guláš z patizonu,
patizon recept,
patizon recepty,
patizony recepty,
recepty z patizonu,
patizon guláš,
guláš s patizonu,
recept na patizon,
gulas z patizon,
recepty patizon,
gulas s patizonem,
guláš z patyzonu,
patizony po cuketach na zahradce,
recepty z patizony,
guláš z patisonů,
patizon výborný top recepty,
recepty patizony,
zeleninový guláš s patizony,
patizon ve vlastní šťávě
Suroviny:
olej,
slanina,
cibule,
česnek,
patizon,
paprika,
koření,
sůl,
paprika,
rajče,
klobása,
párky,
jíška
Komentáře (4)
Pri všetkej úcte k autorke, použiť cuketu nedoporučujem. Pred rokmi som to skúšala, ale nie je to ono. Cuketa (aj malá) má veľký obsah vody, aj pri krátkom dusení kocky zmäknú, nie je to ono. Ale z tekvice alebo patizónu je to super jedlo.