Fazolové lusky do skla (na zimu)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 215 kJ / 1 725 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,24 g |
Tuky | 7,39 g |
Vláknina | 81,95 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 32,59 g |
Sůl | 81,08 g |
Sacharidy | 341,49 g |
Postup přípravy
Lusky povaříme, zbavíme případně vláken, nakrájíme na kousky a plníme do sklenic. Přidáme cibuli nakrájenou na plátky. Zalijeme nálevem a sterilujeme 20 min. při 80°C. Krok 2: Fazolové lusky jako chřest:
Fazolové lusky v čisté vodě (bez přísad) povaříme do poloměkka. Po vyjmutí rovnáme do 1/2 l sklenic na stojato a zaléváme nálevem. Sterilujeme asi 20 minut při teplotě 85°C. Používáme nepokrájené ke všem druhům masa. Krok 3: Fazolové lusky ve slaném nálevu
Nakrájené lusky (2 cm) spaříme ve vodě, necháme je vychladit a narovnáme do sklenic. Potom je zalijeme nálevem. Zavíčkujeme a 2x sterilujeme - 1. den 30 minut při 100°C, 2. den 15 minut při 100°C. V zimě jsou jako čerstvé. Krok 4: Fazolový salát se zeleninou:
Fazole a celer uvaříme do poloměkka (bez soli). Lusky pokrájíme na 1 a 1/2 cm, ostatní zeleninu (okurky, červená paprika a cibule) na nudličky. Vše promícháme, mírně osolíme a opepříme. Na dno sklenic dáme 1 lžíci oleje, nasypeme směs zeleniny, zalijeme sladkokyselým nálevem a sterilujeme 20 minut při 80°C.
Zveřejněno 5. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolové lusky do skla (na zimu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v1JV
Moje poznámka
Fazolové lusky do skla (na zimu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v1JV
Nejnovější recepty
Třešňová granita
Přidáno před 4 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 7 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 9 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno před 23 hodinami
Naložený česnek v sádle
Přidáno před 23 hodinami
Grilovaný kapr
Přidáno 29. 6. 2025 16:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 1 hodinou
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 1 hodinou
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 1 hodinou
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 1 hodinou
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 2 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 4 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 6 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Alenulle před 6 hodinami
Kakaový krém do řezů
Annanas před 7 hodinami
Tématické fráze:
fazolky na na zimu,
salat iz fasoli na zimu
Suroviny:
lusky fazolové,
voda,
ocet,
cukr,
sůl,
lusky fazolové,
voda,
sůl,
cukr,
koření hřebíček,
koření nové koření,
pepř celý,
meduňka,
voda,
lusky fazolové,
celer,
okurka čerstvá,
paprika čerstvá červená,
cibule
Komentáře (4)