Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jogurtovo-kakaový koláč

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 429 kJ /
5 839 kcal
Bílkoviny143,15 g
Tuky309,11 g
Vláknina21,82 g
Cholesterol 2,52 g
Sodík 1,20 g
Sůl2,98 g
Sacharidy589,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo rozpustíme, přidáme kakao, rum, cukr a vodu. Promícháme a necháme vychladnout. Bílky vyšleháme do tuhé pěny. K zchladlému máslu přidáme žloutky, prášek do pečiva a mouku. Pomalu do kakaové hmoty vmícháme i sníh. Těsto nalijeme na hlubší plech veliký asi 20x30 cm nebo do větší kulaté dortové formy. Krok 2: Prošleháme dohromady suroviny na jogurtové těsto a vlijeme na těsto kakaové. Krok 3: Pečeme asi hodinu v nepředehřáté troubě /těsto nevyboulí/ při teplotě cca 170 st.. Během pečení jogurtová hmota klesne na dno a kakaové těsto těsto bude na povrchu. Po upečení necháme na mřížce vychladnout. Krok 4: Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme k ní buď vyšlehanou šlehačku nebo zakysanou smetanu. Navrstvíme na vrch vychladlého koláče a odložíme do chladničky ztuhnout.

Zveřejněno 11. 8. 2019

Poznámka autorky hosta

Inspirace: Nejrecept

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtovo-kakaový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DvzB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtovo-kakaový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DvzB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Prezerám si recepty od tejto autorky...zanechala tu krásnu stopu...
Aj toto - krásny múčnik!

hosta: Vypada dobre = bude chutnat, tak to bylo mysleno. Kakao, jogurt, malo mouky, cukru decentne, proste :yes:

hosta: ta druhá fotka s nádhernou vázou je:yes::yes::yes: a ten trik s "vidličkou" taky :yes:
Nic neměň, my si zajdem na oční:-D

Uzasna magie :-O musela jsem si precist 2 x, abych pochopila :-8 v kazdem pripade kolacek vypada hodne dobre :yes:

Tématické fráze:
jogurtový koláč, rychlá buchta, jogurtová buchta s kakaem, koláč z jogurtu, jogurtový koláč s jablky a s kakaem, jogurtovy kolac s kakaem, recepty z jogurtu, kakaový koláč, koláč s jogurtem, jogurtová buchta, rychla kakaova buchta, jogurtový koláč s jogurovým s krémem, pečeme s jogurtem a kakaem, recept na jogurtový koláč, koláčky z jogurtu, koláče z z jogurtu, jogurtový koláč s s kakaem, jogurtovy buchta, buchta z podmáslí, kakaovojogurtový koláč

Suroviny:
máslo, voda, rum, cukr krystal, kakao, vejce, mouka polohrubá, prášek do pečiva, jogurt bílý, škrob kukuřičný, mouka hladká, cukr moučkový, vejce, smetana zakysaná, čokoláda bílá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu