Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 458 kJ / 3 217 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 162,96 g |
Tuky | 81,78 g |
Vláknina | 23,22 g |
Cholesterol | 252 mg |
Sodík | 621 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 448,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uděláme masovou směs. No oleji zesklovatíme cibuli a česnek, přidáme maso a orestujeme. Potom dáme ostatní suroviny, koření dle chuti a sůl. Necháme chvíli povařit a odstavíme, směs je trochu řídká.
Krok 2: Vyrobíme bešamel. Do rozpuštěného másla dáme mouku a uděláme světlou jíšku, potom do ní přidáme mléko a nastrouháme špetku muškátového oříšku, osolíme. Mícháme, až vznikne hladká omáčka.
Krok 3: Do remosky nalijeme na dno bešamel, potom dáváme jednu vrstvu lasagní, bešamelu a směsi, až dojdou suroviny. Nakonec dáváme lasagne a na ně bešamel.
Krok 4: Pečeme v remosce 45 minut. Pár minut před koncem pečení můžeme dát nahoru sýr a dopéct.
Zveřejněno 4. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lasagne z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x3Az
Moje poznámka
Lasagne z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x3Az
Nejnovější recepty
Toasty s anglickou slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Točený dort plněný ovocem
Přidáno před 13 hodinami
Jednohubky s dírou
Přidáno před 14 hodinami
Cuketová směs na topinky
Přidáno před 17 hodinami
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 17:10:14
Rajčatový salát
Přidáno 18. 7. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelné placky se sýrem
Matea před 6 hodinami
Jednoduchá meruňková bublanina
Violator před 7 hodinami
Kefírová rychlovka s ovocem
Eva.H.D. před 8 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Dana89 před 9 hodinami
Veselé muffinky
Natkaaa před 10 hodinami
Mořský Rumcajs
zdenda53 před 11 hodinami
Jadel ve slanině
majka.k před 11 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MichalP před 12 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Lela5774 před 12 hodinami
Tématické fráze:
lasagne v remosce,
domácí lasagne v v remosce,
recepty v remosce,
remoska recepty,
recepty z remosky,
platy na lasagne kde sehnat,
lasagne z v remosce,
lasagne s bešamelem remoska,
lasange v remosce,
lazaně v remosce,
recepty do remosky,
pečení lasagne,
náplně do lasagni,
recept z remosky,
lassagne v remosce,
lazagne z remosky,
lasagne z remosce,
platy na lassagne
Suroviny:
těstoviny lasagne,
máslo,
mléko,
mouka hladká,
ořech muškátový,
sůl,
cibule,
česnek,
maso mleté,
rajče loupané,
lečo sterilované,
sůl,
koření
Komentáře (10)
Bolonske lasagne jsou vyjimkou, protoze musi obsahovat prave bolonske ragu, besamel a parmezan. Platy testoviny by mely byt "zelene", tedy pripravene s pridanim propasirovaneho spenatu pri zadelavani testa, ale dogma to neni.
Dalsi vyjimkou jsou Lasagne po neapolsku, ktere se pripravuji s rajcatovou omackou, smazenymi mini kulickami z mleteho masa, mozzarellou a ricottou.
No a v receptu je jiného to, že je dělaný v remosce, abych případným zájemcům ukázal že to jde.. Zkus to a poděl setaky o nějaký ten recept, je to fajn a lidi tady se jistě budou těšit....