Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr Zelenka - úprava podle manžela zpěvačky Petry Janů

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Středně náročný

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 382 kJ /
1 286 kcal
Bílkoviny39,83 g
Tuky7,28 g
Vláknina35,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 67 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy252,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Porce kapra osolíme, obalíme je v mouce smíchané s červenou paprikou, vložíme na pánev s poněkud vyšším množstvím horkého oleje a na prudším ohni rychle osmažíme. Porce kapra vyjmeme, teplotu snížíme, na pánev vložíme pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Krok 2: Přidáme koření - bobkový list, nové koření a tymián, přidáme pokrájený česnek a pokrájené papriky a dusíme. Když paprika změkne, přidáme na kolečka nakrájená rajčata a ještě krátce dusíme. Vše nakonec nasypeme na osmažené ryby naskládané do pekáčku. Poklademe oloupaným a na kolečka pokrájeným citrónem a dáme krátce zapéct (spíše prohřát) do trouby. Krok 3: Podáváme s chlebem nebo brambory, ozdobené listy salátu a čtvrtkami citrónu. Pokrm můžeme připravit den předem a pak jen prohřát a můžeme hned podávat. Je to opravdu moc dobré!

Zveřejněno 15. 9. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Glq3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Glq3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Jirina8: Děkuji za milý komentář. :-8 Dělala jsem mnohokrát , protože je to opravdu dobré. Jen tu zeleninku (papriky, rajčata) na pánvi nedělejte moc do měkka, jen chviličku, ona ještě v troubě dojde.;-) Moc zdravím!:-K

<3Moc pěkné. Ukládám a určitě vyzkouším.:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
jak upravit kapra

Suroviny:
kapr, paprika čerstvá zelená, rajče, cibule, citron, mouka hladká, paprika sušená sladká, bobkový list, koření nové koření, tymián, česnek, sůl, olej, citron

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu