Dráteník z cukety (cuketový nákyp)
Slaný zeleninový nákyp je jedním z mnoha způsobů, jak zpracovat přebytky cuket. Díky sněhu z bílků je krásně nadýchaný a přidáním uzeného masa se zavděčíme i zapřisáhlým masožravcům. Je skvělý čerstvě upečený, ale i po studenu.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 532 kJ / 3 473 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 169,31 g | 
| Tuky | 201,28 g | 
| Vláknina | 27,62 g | 
| Cholesterol | 1,58 g | 
| Sodík | 4,72 g | 
| Sůl | 11,76 g | 
| Sacharidy | 238,05 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Cuketu, cibuli  a česnek oloupeme. Starší cuketu vydlabeme, mladou není potřeba. Uzené maso nakrájíme nadrobno.
	Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
	Krok 3: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky.
	Krok 4: Cuketu, cibuli a sýr nastrouháme nahrubo, přidáme prolisovaný česnek, nakrájené uzené maso, žloutky a vše ostatní. Vše důkladně promícháme.
	Krok 5: Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně ho vmícháme do cuketové směsi.
	Krok 6: Těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený plech.
	Krok 7: Pečeme při 180 °C asi 35 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je nákyp dobře propečený. Po vytažení by špejle měla být čistá, bez zbytků těsta.
	Krok 8: Nákyp podáváme teplý i po studenu.
Zveřejněno 2. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Dráteník z cukety (cuketový nákyp)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YvKY
Moje poznámka
					
				
Dráteník z cukety (cuketový nákyp)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YvKY
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 5 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 6 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 6 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 7 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 8 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							cuketovy nakyp, 
						
						
							cuketový dráteník, 
						
						
							nakyp z cukety, 
						
						
							cuketová nádivka s uzeným masem, 
						
						
							cuketa recepty, 
						
						
							cuketová nádivka s uzeným, 
						
						
							recepty z cukyny, 
						
						
							cuketa nákyp, 
						
						
							recepty z cukety nákyp, 
						
						
							pes ze salámu, 
						
						
							cuketovy nakyp s uzenym, 
						
						
							cuketový nákyp na hrnky, 
						
						
							cuketový nákyp recept, 
						
						
							recepty z cukety, 
						
						
							cuketový nákyp s uzeným masem, 
						
						
							cuketa-dráteník, 
						
						
							dratnik z cukuty, 
						
						
							recepty s cukyny, 
						
						
							cuketový nákyp se sněhem, 
						
						
							cuketová nakyp
						
					
						Suroviny:
						
							cuketa, 
						
						
							vejce, 
						
						
							maso uzené, 
						
						
							sýr tvrdý, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							olej, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							kypřící prášek do pečiva, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							sůl, 
						
						
							majoránka
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (22)
Nakonec přikusujeme k Frankfurtské polévce
Frankfurtská jemná polévka
Recept ještě nebyl hodnocen 4,8Vejce jsem dala celá....ale příště zkusím žloutky a bílky.
Myslíte si, že se mám pustit do přípravy i bez toho a bude to dobré??
Myslíte, že by mělo nějaký smysl, dát do nákypu z cukety z vajec SNÍH??? Např. že by nákyp byl nadýchanější? Díky za radu.