Jehněčí kýta s pohankovým kubou
Jemné jehněčí maso prošpikované česnekem a slaninou pomalu upečeme spolu s rozmarýnem. Jako příloha k výbornému masu poslouží pohankový kuba s výraznou chutí hub, česneku a majoránky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 038 kJ / 1 921 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 141,58 g |
Tuky | 102,20 g |
Vláknina | 26,28 g |
Cholesterol | 524 mg |
Sodík | 1,75 g |
Sůl | 4,28 g |
Sacharidy | 100,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jahňacie stehno narežeme na menšie kusy a prešpikujeme cesnakom a slaninou. Uložíme do pekáča. Mäso osolíme a okoreníme.
Krok 2: Do pekáča vložíme tymián a na kolieska nakrájanú cibuľu. Podlejeme trocha vodou a zakryté dusíme v rúre domäkka. Potom odkryjeme a ešte 10 minut zapečieme.
Krok 3: Pohánku zalejeme dvojnásobným množstvom vriacej vody, zakryjeme a dáme na 30 minut do perín.
Krok 4: Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, vložíme huby a restujeme pomaly asi 10 minut. Ak je treba, podlejeme 1 lyžicou vody.
Krok 5: Vmiešame pohánku, ochutíme majoránkou, soľou, rascou a korením a prehrejeme.
Krok 6: Na tanieri servírujeme pohánku a jahňacie stehno.
Zveřejněno 26. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kýta s pohankovým kubou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AV49
Moje poznámka
Jehněčí kýta s pohankovým kubou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AV49
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 20 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 22 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
prochajdam před 19 minutami
Vepřová játra na minutku z horkovzdušné fritézy
Chlebajez před 48 minutami
Pórková polévka s vejci, bramborami a lahůdkovým droždím
brtna před 1 hodinou
Maďarská rybářova polévka Halászlé
gedzitka před 2 hodinami
Chia pudink s ovocem
nasr.ferid před 3 hodinami
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 6 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 13 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 13 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 15 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 15 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí kyta recepty,
jehněčí kýta,
top recepty jehněčího masa,
jehněčí kýta recept
Suroviny:
kýta jehněčí,
česnek,
slanina uzená,
sůl,
pepř mletý,
cibule,
tymián,
pohanka,
houby sušené,
cibule,
česnek,
kmín celý,
majoránka,
sůl,
pepř mletý,
olej
Komentáře (10)
PEČENÉ KŮZLEČÍ S NÁDIVKOU - VLASTA
Přední polovina kůzlete, 80 g másla, 50 g slaniny, sůl.
Maso opereme a osolíme. V hrudi uděláme kapsu, naplníme ji nádivkou a zašijeme. Kapsa nesmí být příliš plná, aby při pečení nepraskla. Na pekáči rozpustíme máslo a slaninu a opečeme maso ze všech stran. Podléváme teplou vodou a pečeme doměkka. Podáváme se špenátem a houskovým knedlíkem.
Nádivka: Máslo se žloutky utřeme se 2 lžícemi strouhanky, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky (zvlhčené mlékem). Promícháme, osolíme, přidáme muškátový květ a petrželku. Nakonec vmícháme tuhý sníh.
Ostatní nádivky, které ke skopovému mám, mají jinou skladbu. Tento recept je z hodně starého čísla časopisu Vlasta a ten, kdo to tam vložil, zkopíroval recept ze staré kuchařky (ze "Sandtnerky"), nádivka je opsaná doslovně, recept v Sandtnerce se jmenuje "Nadívané jehněčí nebo kozlečí". Možná jsem trochu pomohla, možná ne. Přesný rozpis ingrediencí ze Sandtnerky na nádivku můžu poslat.
Ale ak niečo chcem plniť, trebárs akúkoľvek hydinu, plním podľa tohto receptu: https://www.toprecepty.cz/recept/3740-slepici-obed...