Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slepičí oběd

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 734 kJ /
1 131 kcal
Bílkoviny33,56 g
Tuky63,02 g
Vláknina13,83 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 1,16 g
Sůl2,68 g
Sacharidy102,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rožky narežeme na kocky a zalejeme mliekom tak, aby nabobtnali. Vmiešame žĺtky, olej, sekanú vňať, osolíme, okoreníme a jemne vmiešame sneh z bielkov. Krok 2: Sliepku umyjeme a zvnútra osolíme. Naplníme náplňou, uzavrieme ju ihlou a vložíme do hrnca. Pridáme očistenú zeleninu, soľ a korenie a pomaly varíme polievku, kým sliepka nie je skoro mäkká. Krok 3: Potom sliepku vyberieme, uložíme na pekáč, podlejeme troškou polievky a do pekáča pridáme zvyšok náplne, ktorá do sliepky nevošla. Krok 4: Potrieme zmesou oleja a papriky a sliepku v rúre z oboch strán dopečieme. Počas pečenia sliepku potierame. Krok 5: Do polievky vložíme závarku a pečenú sliepku podávame s plnkou a hranolčekmi, prípadne pečenými zemiakmi.

Zveřejněno 8. 2. 2009

Poznámka autorky tejaja

Na uvedený recept sa nehodí kurča, je príliš rýchlo urobené. Sliepka má tvrdšie mäso a potrebuje dlhšiu prípravu.

Jedným vrzom máme polievku aj druhé jedlo s malým množstvom práce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slepičí oběd

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5wl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slepičí oběd

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5wl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Janka, u nás dostať krásne maďarské sliepočky, žiadne vysušeniny:-D:-D:-D A tým, že ich najprv varíš v polievke, nie je sliepka suchá, a aj polievka je zo sliepky silnejšia ako z kurčaťa. Občas ma aj suseda zo záhrady obdarí sliepočkou, vtedy je to pochúťka:-D:-D
ercicka, môžeš niekedy vyskúšať zo sliepky aj toto : http://www.toprecepty.cz/recept/2552-sliepice--na-...

aha, ja som si datum nevsimla :-D

ercicka, nemohla jsi to najít dříve, je to tady ode dneška, ale fakt, slepice jsou levnější a vypadá to fakt skvěle. Taky jsem si to uložila, zase nějaká inspirace na oběd. Jen musím počkat, až uvidím nějakou nevyskákanou slepičku!:-D:-))

ze som toto nenasla skor :yes: davam do oblubenych, ked sa zase nabuduce seknem a miesto kurata kupim sliepku, tak budem vediet co s tym :yes::yes::yes:

Vypadá to moc dobře,jak recept tak fotečky, koukám, že jsme se dnes docela schodli s tou slepičí nadílkou;-) recept si ukládám a určitě vyzkouším:yes:

Fotopostup:yes: Recept je taky zajímavý, ale já si nemůžu pomoct - raději upeču kuře. Tejajo nic proti tobě. Víš, že spoustu tvých receptů obdivuji.

Mě zas ty kupovaný pipiny připadají jak "vyskákanej chocholouš",taky bych nevěřila, že se něco tak pěkného dá z nich udělat.Tejajo, díky za inspiraci:-)

Terezko, ten postup nemá chybu v těch fotografíích :-)

Janka nerozpadne, sliepku aj keď varíš dlhšie, drží v kope. Preto sa na tento recept nehodí kurča, to by sa ti rosypať mohlo;-)

Nikdy bych nevěřila, že upečená slepice může tak hezky vypadat, většinou jsou to vysušeniny a vypadají, jak dostihoví koně. Já bych se bála, že ji převařím a že když ji vytáhnu z hrnce, rozpadne se mi:-)) jsem holt tele! Ale máš to moc hezké, Terezko:yes:

Tématické fráze:
slepice recepty, recepty ze slepice, recepty slepice, recept na slepici, slepičí maso, slepice recept, recept slepice, inspirace na oběd, slepičí polévka v pomalém hrnci, recepty na slepici, slepičí maso recepty, recepty ze slepičího masa, jak upect slepici, slepice-recepty, vařená slepice, recepty na obed, recepty co ze slepice, recepty pomalý hrnec slepice, vařené slepičí maso, slepice v pomalém hrnci

Suroviny:
slepice, směs zeleninová do polévky, sůl, pepř, česnek, cibule, rohlík, olej, mléko, sůl, pepř, petrželka, vejce, olej, paprika sušená sladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu