Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý jablečný koláč

Jednoduchý recept, který zvládne každý. Stačí pár jablek, trocha skořice a pár minut času a vznikne nadýchaný, šťavnatý koláč, který provoní celý dům. Skvělý pro nečekanou návštěvu i k odpolednímu čaji.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 45 × 35 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 506 kJ /
4 662 kcal
Bílkoviny68,59 g
Tuky229,26 g
Vláknina28,85 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 454 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy566,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rúru zapneme na 180 °C. Plech vyložíme papierom na pečenie. Krok 2: Ušľaháme vajcia s cukrom. Potom pridáme všetko ostatné, nakoniec vmiešame nastrúhané jablká. Krok 3: Cesto vylejeme na plech a uhladíme. Krok 4: Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180 ° C asi 35-40 minút. Krok 5: Koláč po upečení ihneď potrieme ríbezľovým lekvárom a posypeme strúhanými orechami alebo kokosom. Krájame až po úplnom vychladnutí.

TIP: Jablečné moučníky - oblíbené recepty

Zveřejněno 26. 8. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rychlý jablečný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q9yD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rychlý jablečný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q9yD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Sylvie Zlebkova: Ďakujem, som rada, že chutí. ;-)

Dneska jsem koláč upekla. Je výborný. <3

Nevím, už bych ho nepekla, je placatý, přidala jsem tam mleko a stejně nevyběhl....tak nevím.

míša: Placaté? Má byť také ako na obrázku. Nie každý koláč má byť vysoký. :-) A myslíte, že od mlieka by mal koláč vybehnúť? ;-)

Ahojky, já hnětala ručně a těsto je moc tuhé,ředila jsem mlékem a rumem..:-). Jablka jsem dala navrch koláče, do těsta už mi to přišlo moc a nechala jsem je na plátky.. Už se peče, jsem moc zvědavá, jak to dopadne..;-)

Sojka: Cesto nie je miesené, preto ho treba ;-)šľahať, aby jablká pustili šťavu a netreba žiadne mlieko.

Dělám podobný je :-p:yes:

katrynka: Určite by išlo, len by to chcelo šťavnaté hrušky. A chuť bude pravdaže trocha iná. ;-)

Jednoduché, rychlé a z pár surovin. Ukládám a vyzkouším.:yes::yes:

tu mám moc ráda, šla by i z hrušek?? Děkuju :-p:-))

Tématické fráze:
jablečny kolac, rychlý jablečný koláč, rychlý jablečný koláč na plech, recept na jablečný koláč, rychly koláč, rychlý piškotový koláč s jablky, koláč s jablky, jablečný koláč na plech, rychlý jablečný koláč s jablky, recepty na jablečný koláč, rychlý koláč s jablky, jablečný koláč bez oleje, jablečný koláč s jablky, kolac se struhanymi jablky, rychlý koláč s jablky na plech, vysoký jablečný koláč, jablečný koláč z oleje, jablečný koláč recepty, jablečný koláč recepty, jablečný jablečný koláč

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krystal, jablko, vejce, skořice mletá, kypřící prášek do pečiva, olej, cukr vanilkový, marmeláda rybízová, ořechy strouhané

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu