Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 762 kJ / 1 138 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,26 g |
Tuky | 72,00 g |
Vláknina | 1,58 g |
Cholesterol | 821 mg |
Sodík | 2,18 g |
Sůl | 5,40 g |
Sacharidy | 53,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozmrzlý špenát spojíme se žloutky, moukou a sněhem, osolíme a rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě (asi 15 minut při 175-180 °C), necháme chvilinku vydýchat a svineme podélně i s papírem. Necháme zchladnout.
Krok 2: Na náplň vyšleháme tvaroh, Nivu, zakysanou smetanu, sůl a česnek (dávám prolisovaný) do hladkého krému.
Krok 3: Po zchladnutí roládu rozvineme, naplníme připraveným krémem a opět srolujeme - teď už bez papíru. Můžeme používat i jiné druhy náplní. Pokud by vámi zamýšlená náplň neobsahovala česnek, přidejte ho tedy do těsta, česnek ke špenátu prostě patří.
Zveřejněno 30. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenátová roláda z časopisu Vlasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lwXJ
Moje poznámka
Špenátová roláda z časopisu Vlasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lwXJ
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 7 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 16 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 1 hodinou
Kapr na zelenině
Blofas před 3 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 3 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 5 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 5 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 5 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 5 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 6 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 6 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 6 hodinami
Tématické fráze:
špenátová roláda,
časopisy s recepty,
špenátová barevná roláda,
špenátová roláda recept,
vlasta.cz recepty
Suroviny:
špenát mražený,
žloutek,
mouka hrubá,
sůl,
tvaroh,
sýr niva,
smetana,
česnek,
sůl
Komentáře (4)