Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 762 kJ / 1 138 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,26 g |
| Tuky | 72,00 g |
| Vláknina | 1,58 g |
| Cholesterol | 821 mg |
| Sodík | 2,18 g |
| Sůl | 5,40 g |
| Sacharidy | 53,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozmrzlý špenát spojíme se žloutky, moukou a sněhem, osolíme a rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě (asi 15 minut při 175-180 °C), necháme chvilinku vydýchat a svineme podélně i s papírem. Necháme zchladnout.
Krok 2: Na náplň vyšleháme tvaroh, Nivu, zakysanou smetanu, sůl a česnek (dávám prolisovaný) do hladkého krému.
Krok 3: Po zchladnutí roládu rozvineme, naplníme připraveným krémem a opět srolujeme - teď už bez papíru. Můžeme používat i jiné druhy náplní. Pokud by vámi zamýšlená náplň neobsahovala česnek, přidejte ho tedy do těsta, česnek ke špenátu prostě patří.
Zveřejněno 30. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenátová roláda z časopisu Vlasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lwXJ
Moje poznámka
Špenátová roláda z časopisu Vlasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lwXJ
Nejnovější recepty
Likérové kávy
Přidáno před 3 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 5 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 14 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 18 hodinami
Kapr na křenu
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší langoše
LUCAH před 22 minutami
Posvícenské ořechy
brtna před 33 minutami
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 40 minutami
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 1 hodinou
Sušenky z ovesných vloček
káťa před 2 hodinami
Povidlové slepovánky
Janina2410 před 2 hodinami
Likérové špičky
Klanic před 2 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
barypb před 2 hodinami
Kuřecí nudličky v jogurtové omáčce s křupavými gnocchi
barypb před 2 hodinami
Rohlíčky z tatranek
jaroko před 2 hodinami
Tématické fráze:
špenátová roláda,
časopisy s recepty,
špenátová barevná roláda,
špenátová roláda recept,
vlasta.cz recepty
Suroviny:
špenát mražený,
žloutek,
mouka hrubá,
sůl,
tvaroh,
sýr niva,
smetana,
česnek,
sůl
Komentáře (5)