Kuře či slepice úplně do mrtě

yanull Kuchařka: yanull

Drůbeží maso 6 názorů

Suroviny

1 kuře (kuře lze nahradit i slepicí, nejlépe domácí)
20 dkg uzené krkovičky
sůl
celý pepř
nové koření
300 g mrkve
300 g celeru
pórek
větvičku libečku
1 balení těstovin - flíčky
česnek
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z kuřete vykrojíme prsa, ta zpracujeme dle vlastního uvážení, řízky, čína atd. Pokud děláme slepici, necháme ji celou a nebo prsa uděláme na paprice, záleží na tom, jak se rozhodnete. Zbytek kuřete dáme vařit do menšího množství studené vody, osolíme, až voda začne vařit, protože jinak se sůl usazuje na dně a ničí nám nádobí, přidáme koření, jako kdybychom vařili polévku. Pokud budeme mít čas, necháme vařit mírně, ale co nejdéle, aby byl silný vývar. Maso by mělo úplně odpadat od kostí a krkovička též, aby měkká byla.

  2. Pak vyndáme maso, vyjmeme koření, vývar buď odlijeme nebo zredukujeme na takové množství, aby se v něm daly uvařit celé těstoviny se zeleninou a nemuseli jsme nic už slívat. Po dobu vaření těstovin musíme míchat, protože té tekutiny je tam mnohem méně, než jak je obvyklé. Když máme těstoviny uvařené, s částí vývaru počítáme i na zeleninu, tudíž to bude trochu řídší směs, nyní vsypeme do toho základu nahrubo nastrouhanou mrkev a celer, i drobně pokrájený pórek a necháme zeleninu jen pod pokličkou těstovinách dojít, je zbytečné to už vařit, ať se zbytečně nepřipravujeme o vitamíny

  3. Mezitím obereme maso od kostí, nakrájíme krkovičku a dáme zpět k těstovinám. Vše promícháme, přidáme drcený kmín, mletý pepř a utřený česnek se solí, kdo chce, přidá trochu podravky. Toto vše pak dáme na vymaštěný pekáč a v troubě zapečeme.

Poznámka

Toto jídlo je velmi dobré díky tomu, že jsou těstoviny uvařené ve vývaru a spolu s masem a zeleninou vytvoří dobrůtku. Dělám toho více, protože druhý den po rozležení je to ještě lepší. Kuře zpracujeme na dva způsoby - prsa a takto ten zbytek, tedy úplně celé, zůstanou jen kosti, proto kuře do mrtě :-) Měli jsme s okurkou, ale dobrý je k tomu jakýkoliv salát.

Jen ještě jednu poznámku, pokud budete vařit slepici a byl by ten vývar hodné silný nebo mastný, tak ho nedávejte všechen, ale část ho odlijte a můžete z něj mít ještě polévku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře či slepice úplně do mrtě

  • martiline martiline

    Už dělám ale potřetí. Báječné využití slepiček ;-) ... zkoušela jsem i s kuřetem, ještě větší dobrota ... :-p

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Jani, krásný, voňavý a chuťově vyvážený recept:-p:-p:yes:.
    :-!:-)):yes::yes::-K. +10

    Odpovědět

  • Radulinka6 Radulinka6

    No to může být bašta,něco podobného dělávám:yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    "úplně do mrtě" se směju!!!:-)):-D Moc dobrý receptík!;-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(autorka receptu)

    Baruško, ono to takhle hotové není tolik atraktivní, ale jak dobře to chutná, se bohužel vyfotit nedá ;-):-)

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Janicko, moc zajimavy receptik. Pridavam bodik a ukladam. Zapecene testoviny mam rada.:yes:2:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: čína ze slepice slepice recept zapečené těstoviny se slepicí co s uvařeným slepičím masem co uvarit ze slepice řízky ze slepice těstoviny se slepicí prsa ze slepice recepty co ze slepice těstoviny pro slepice slepičí prsa vývar ze slepice slepice jako čína vařím kuře vývar ze slepice recepty slepice recept na slepici prsa co s uvařeným masem ze slepice slepice prsa recept slepice jako čína

Zapomněl/a jsem heslo