Kávová zrna - piškotová
Nepečená kávová zrna jsou cukroví, které můžeme řadit do retro edice. Jejich místo v cukrárně či na slavnostním stole je ale stálé. Piškotové těsto s chutí po silné kávě a rumu je obaleno v jemné čokoládové polevě. A chuť je návyková.
Suroviny pro 1 dávka
dle velikosti 30-130 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 570 kJ / 2 765 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,02 g |
| Tuky | 166,86 g |
| Vláknina | 17,64 g |
| Cholesterol | 204 mg |
| Sodík | 85 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 247,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy prosejeme kakao, cukr, piškoty, mletou kávu a ořechy. Následně přidáme uvařenou silnou kávu, máslo a rum.
Krok 2: Rukama vypracujeme těsto. Můžeme jej ihned zpracovat.
Krok 3: Budeme-li z něj tvořit až po nějaké době, přidáme ještě navíc 2 lžíce tekutiny (rum, vodu), protože těsto rychle vysychá a pak se drolí.
Krok 4: Z hotového těsta tvoříme menší oválky a do každého z nich uděláme uprostřed rýhu (špejlí, koncem tyčky), aby vzniklo "zrno". Oválky lehce stiskneme.
Krok 5: Dáme je ztuhnout do chladna a poté je namáčíme v čokoládové polevě připravené ve vodní lázni.
Krok 6: Necháme ztuhnout.
Zveřejněno 25. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kávová zrna - piškotová
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OMzL
Moje poznámka
Kávová zrna - piškotová
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OMzL
Nejnovější recepty
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 1 hodinou
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 2 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 3 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 19 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citrónovo badyánová kolečka
milan_houba_je_zabijak před 2 hodinami
Karlovarský knedlík
HavranPB před 11 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 12 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 14 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 14 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 14 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 15 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 15 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 16 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 16 hodinami
Tématické fráze:
kávová zrna,
nepečené cukroví kávová zrna,
cukroví kávová zrna,
kávová zrna recept,
kavove zrna nepecene,
kávové zrna,
vánoční cukroví kávová zrna,
nepečená kávová zrna,
kávová zrna cukroví,
kávové zrná recept,
kavova zrna nepecena,
nepečené cukroví-kávová zrna,
kávové zrna cukroví,
kávové zrno,
kávové zrno recept,
recept na kávová zrna,
cukroví kavove zrna,
kdy dělat nepečené cukroví,
recept na kávové zrna,
nepečené kávové zrna
Suroviny:
kakao holandské,
cukr moučkový,
ořechy mleté,
piškoty dětské,
káva mletá,
máslo,
rum,
káva,
čokoláda na vaření,
tuk
Komentáře (40)
K těm fíglům ohledně polévání čokoládou - já postupuju podobně jako Mirča - jen používám párátko.
Někdo cukroví potírá štětcem namočeným v čokoládové polevě, ale to mně nikdy nešlo - asi mám levý ruce