Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží a omáčkou je jedním z klasických a oblíbených jídel české kuchyně. Plátky zpravidla hovězího masa jsou plněny vajíčkem, okurkou, špekem a v tomto případě i párkem. Jako příloha je skvělá právě rýže dušená v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
množství podle strávníků
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 033 kJ / 964 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,46 g |
Tuky | 2,09 g |
Vláknina | 13,15 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 26 mg |
Sůl | 0,08 g |
Sacharidy | 212,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Dále naplníme okurkou, vajíčkem, špekem a párkem. Zabalíme a spíchneme párátkem.
Krok 2: V hrnci osmažíme na kostičky nakrájený zbylý špek a cibuli dohněda a poté přidáme maso. Ze všech stran orestujeme, podlijeme a dusíme doměkka.
Krok 3: Z másla a mouky připravíme jíšku. Vyjmeme závitky a přidáme lžíci jíšky do omáčky, povaříme a vrátíme závitky. Podáváme s rýží pečenou v troubě.
Krok 4: Rýže pečená v troubě: jeden hrnek dlouhozrnné rýže propláchneme studenou vodou asi 5x, až teče čirá voda. Potom dáme do pekáčku rýži a vody tolik, aby byla asi 1 cm nad rýží. Pečeme 15 minut, poté vyndáme z trouby a dalších 15 minut necháme pod poklicí dojít.
Zveřejněno 29. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělský ptáček s rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A4rj
Moje poznámka
Španělský ptáček s rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A4rj
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 11 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 12 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 13 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 22 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 1 hodinou
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 14 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 15 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 15 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 17 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 18 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 18 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 18 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 19 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 19 hodinami
Tématické fráze:
ptácky s ryzi,
španělský ptáček v jednom hrnci,
spanelsky ptacek s rejzi,
španělský ptáček,
ptáčci s ryzi,
ptacci z ryzi,
španělské ptáčky s rýží recept,
špaňelský ptáčci s rýží,
španělský ptáček doba pečení
Suroviny:
plátek hovězí,
okurky sterilované,
vejce,
špek uzený,
párky,
hořčice plnotučná,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
mouka hladká,
cibule,
rýže dlouhozrnná,
voda
Komentáře (43)
Hezký den!
Martino, už zase začínáte zabíhat do nadávek (kdo sem přidá recept, musí počítat s poznámkami i výhradami od ostatních, nemůže reagovat protivýpady)...a vy ostatní, kteří máte k receptu výhrady - myslím, že už bylo poukázáno na všechno, co (podle vás) není úplně v pořádku. Kdo bude chtít recept zrealizovat, přečte si určitě i komentáře a bude mu to stačit.
Děkuji.
Lenunka: a nejen Lenunka
Nechme to bejt...
...je to marnost nad marnost
Martina246: pochutnaji. Aby ses zase nechytala slova. Jinak recept takto vyzkoušený asi milionkrát tak nebudu už do omáčky přidávat sůl když není třeba. A prosím jdi už komando ať někoho jiného nebo smažit řízky na zítra a hlavně osolit osolit
Lenunka: hele var si podle sebe a nenavazej se do mě