Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanový koláč - falešný tvarohový

Tvarohové koláče patří mezi klasiku, kterou dědíme z generace na generaci. Možná i vy máte v šuplíku nějaký ten babiččin osvědčený recept. Tentokrát jsme se ale rozhodli k menší změně a tvarohovou náplň jsme vyměnili za jemnou pudinkovou se zakysanou smetanou.

Hodnocení receptu je 4,9 (81×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 40 min

120 min (80 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech 33x38 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 697 kJ /
5 425 kcal
Bílkoviny100,10 g
Tuky223,72 g
Vláknina12,96 g
Cholesterol 995 mg
Sodík 1,11 g
Sůl3,28 g
Sacharidy746,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mouky vmícháme sůl, cukr a kypřicí prášek do pečiva. S moučnou směsí promneme také změklé máslo a žloutky a vypracujeme kompaktní těsto. Pokud je moc tuhé, přidáme 1-2 lžíce mléka. Těsto dáme na 1 hodinu do chladu. Krok 2: Mezitím připravíme náplň. Bílky vyšleháme v pevný sníh. Krok 3: V menší části mléka rozmícháme oba pudinkové prášky. Větší část mléka dáme do rendlíku s cukry a špetkou soli, uvedeme do varu a následně vmícháme část mléka s pudinkem. Vaříme do zhoustnutí, poté odstavíme. Krok 4: Ještě do teplého pudinku vmícháme zakysanou smetanu a po částech také bílkový sníh. Troubu zapneme na 180 °C. Krok 5: Po vychlazení rozdělíme těsto na 2 části. Z jedné vyválíme na pečicím papíru silnější plát a přeneseme jej na pečicí plech. Na těsto naneseme připravený krém a přikryjeme jej druhou částí těsta. Krok 6: Pečeme při 180-200 °C přibližně 40 minut. Po upečení posypeme řez moučkovým cukrem.

Zveřejněno 16. 1. 2016

Poznámka autora magdalenka

Plech 33x38 cm.

Koláč je ľahký, dobre sa krája stuhnutý.

Zdroj: Internet, upravené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ny4z

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ny4z

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (61)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

jureckova.lenka: :-K

Náplň skvělá, těsto se při válení trochu trhalo a po upečení mi přišlo trochu sušší.

Jak velký plech použít?

danila: mám radosť, že aj u vás sa koláč ujal a chutil.

Koláčik je fantastický! Vrchné cesto som na náplň nastrúhala, plnka je jemná smotanová, vynikajúca chuť, pridala som aj citrónovú kôru do cesta aj do plnky, vďaka za výborný recept:-)

martiline:vďaka za referenciu. :-K Aj moja rodina si múčnik obľúbila a uprednostnila pred klasickým tvarohovým. Tá náplň je naozaj výborná.

Výborné. Klidně bych koláček přejmenovala na řezy, aby to znělo slavnostněji :-p. Včera upečeno, večer nakrojeno a teď ráno už zbývají poslední kousky. Opravdu mne překvapila lahodná chuť náplně v kombinaci s máslovým těstem. Chutná celé rodině. :-)

ladouch::-K

Dnes jsem ho udělala a rodina chválila a chválila, jen se po něm zaprášilo. Je vynikající.:-):-)

Mám radosť, že sa recept šíri...vďaka!

upečen a velmi rychle sněden:-D výborný moučník, moc jsme si pochutnali:yes::-D

Vyzkoušeno, přidávám fotku hotového dílka. :-8 Koláč je vynikající, nadýchaný, lehký jako vánek. :-*:yes: Jediné, co bych doplnila do náplně je trocha citronové kůry a šťávy nebo bych udělala rovnou citronový pudink, aby byl koláč více osvěžující. :-K Ale jinak dokonalý.

magdalenka:Magdi, myslíš, že do toho můžu dát jahody?

Aj u nás sa hovorí "na hrúbku stebla". :-D;-) Keď bude príležitosť, koláč vyskúšam. ;-)

1974andrea:vaľkaj, vaľkaj...:-))

Tématické fráze:
tvarohovy kolac, koláč s tvarohem, falesny tvarohový kolač, recepty, tvarohove kolace, smetanový koláč, kolače s tvarohem, recepty z tvarohu, jablečný koláč, tvarohové koláče nejlepší recepty, smetanový sypaný koláč, falešný cheesecake, recepty s tvarohem, tvarohový koláč recept, kolac, tvarohovo jablečný koláč, falesny smetanovy, tvarohovy kolac recepty, smetanový koláč s tvarohem, falešný tvarohový kolač 2

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, sůl, máslo, kypřící prášek do pečiva, cukr moučkový, žloutek, mléko, mléko, pudink vanilkový, cukr krystal, cukr vanilkový, sůl, bílek, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu