Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená kmínová kýta na špeku

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kýtu pokrájíme na plátky, které naklepeme a po stranách nakrojíme. Popřípadě můžeme pokrájet na kostičky či nudličky. Osolíme, opepříme a trochu bohatěji posypeme drceným kmínem. Špek jemně pokrájíme a necháme v hrnci trochu vyškvařit a pustit tuk, na kterém pak osmažíme maso dozlatova ze všech stran. Po osmažení maso podlijeme vývarem (cca 250-300 ml) a dusíme do změknutí masa pod pokličkou. Krok 2: Měkké maso vyndáme stranou, přilijeme trochu vývaru podle toho, kolik chceme omáčky na přelití masa. Omáčku zahustíme buď jíškou osmažené z másla a hladké mouky nebo troškou solamylu, který rozmícháme v malém množství studené vody. Před podáváním můžeme dozdobit nasekanými bylinkami. Omáčku krátce provaříme a můžeme případně ještě dochutit solí. Krok 3: Podáváme s rýží, bramborem, těstovinami, noky či knedlíkem. Na talíř můžeme k masu přidat i trochu dušené zeleniny. Krok 4: Jako obměnu můžeme do omáčky na dochucení přidat nasekaný česnek, tymián, rozmarýn... a se špekem ze začátku osmažit i drobně pokrájenou cibuli.

Zveřejněno 5. 12. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ql0G

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ql0G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Kamil1:...děkuji, jsem rád, že Vám chutnalo:-K

JanaDorazinova: :-K

Výborný recept pro začátečníky jako jsem já. :yes:;-)

Tématické fráze:
dusena kyta, kyta na speku, recept dušená kýta, kýta špek recept, mekka dusena kyta, recept na dušenou kýtu, dusena kyta s ryzi, dusena kyta na zelenine a smetany

Suroviny:
kýta vepřová, sůl, pepř mletý, kmín drcený, špek uzený, jíška, vývar

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu