Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 686 kJ / 642 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,09 g |
| Tuky | 0,50 g |
| Vláknina | 11,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 31 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 142,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny potřebné ingredience máte určitě všichni doma, takže nebude problém si vyrobit vlastní droždí. Pokud nějaké zbyde, je možné ho zamrazit na horší časy. Jaký je tedy postup?
Krok 2: Brambory uvařte do měkka. Oloupejte, prolisujte a přidejte tolik vody, aby z nich byla hustá kaše. Do ní přimíchejte cukr rozpuštěný v malém množství vody – při jeho rozpouštění by měl vzniknout jakýsi cukrový sirup.
Krok 3: Vše dejte vykynout na teplé místo. Během kynutí přidejte 2 lžíce piva a dobře zamíchejte. Nechte kynout dalších 24 hodin a kvasnice jsou hotové.
Zveřejněno 22. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí droždí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lGj1
Moje poznámka
Domácí droždí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lGj1
Nejnovější recepty
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 21 minutami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno před 21 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno 17. 12. 2025 11:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček
Jajav před 1 hodinou
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 2 hodinami
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 2 hodinami
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 3 hodinami
Klášterské řezy
Anickamanicka před 3 hodinami
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 5 hodinami
Vánoční cukroví
fragolina před 10 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 15 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 16 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 16 hodinami
Tématické fráze:
domaci drozdi,
jak vyrobit drozdi,
domaci drozdi z piva,
droždí z piva,
jak si vyrobit drozdi,
domácí droždí z brambor,
jak vyrobit doma droždí,
jak vyrobit domaci drozdi,
domácí výroba droždí,
domácí kvasnice z brambor,
domácí kvasnice,
jak vyrobit domácí kvasnice,
droždí z brambor,
jak si doma vyrobit droždí,
domácí výroba droždí z piva,
jak si vyrobit domácí droždí,
domácí vyrobit droždí,
recept na domácí droždí,
droždí domácí,
domácí drozdi recept
Suroviny:
brambory,
cukr,
pivo světlé,
voda
Komentáře (14)
Včera jsem si ho udělala, tak čekám co to udělá a chci vyzkoušet a také jsem marně pátrala kolik vlastně ho mám dát :)
5 - 6 větších brambor uvařených ve slupce (t.j. tak na půl kila mouky)
3 lžíce pískového cukru
1 a půl dcl piva
Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Smícháme je s cukrem a pivem a dáme na 24 hodin do tepla rozkvasit.
Aby se nám s moukou dobře pracovalo,tak bramborové droždí trošku rozmícháme s vodou.
No a kolik gramů tohoto droždí jste dal na 1000 gramů mouky
Zajímalo by mě, jestli autor recept jen zkopíroval, anebo už i vyzkoušel?