Suroviny pro 1
4 velké až 8 menších
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 304 kJ / 2 224 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,60 g |
| Tuky | 42,63 g |
| Vláknina | 20,74 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,42 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 387,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně. Do nádoby nejdříve dáme vlažnou vodu, olej, jemně nastrouhané brambory, pak obě dvě mouky smíchané se solí a nahoru rozdrobíme droždí. Zvolíme program Těsto.
Krok 2: Vykynuté těsto vyjmeme na lehce pomoučený vál, propracujeme a rozdělíme na libovolný počet kousků. Podle toho, jak velké bagety chceme mít, já dělala 6 ks. Kousky těsta zpracujeme do malých bochánků a vyválíme bagetky.
Krok 3: Rozložíme na plech s teflonovou fólií nebo papírem na pečení, překryjeme nejlépe mikrotenem a necháme vykynout. Vykynuté bagetky shora opatrně šikmo nařízneme, nejlépe žiletkou.
Krok 4: Orosíme vlažnou vodou z rozprašovače a vložíme do předehřáté trouby. Horkovzduch 190 °C, klasické pečení 210 °C. Pečeme zhruba 20-25 minut, záleží, jakou velikost baget jsme zvolili a taky na naší troubě.
Krok 5: Upečené bagety přendáme na mřížku a necháme vychladnout.
Zveřejněno 8. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vesnické bagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pyQQ
Moje poznámka
Vesnické bagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pyQQ
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 9 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 10 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 10 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 12 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 15 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 5 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 8 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 9 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 10 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 11 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 12 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 13 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 14 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 14 hodinami
Tématické fráze:
bageta recept,
bagetka recept,
recepty na bagety
Suroviny:
mouka hladká,
mouka grahamová,
brambory,
sůl,
voda,
olej,
droždí čerstvé
Komentáře (8)
MiskaM: Děkuji. Jsou vláčné i druhý den, začala jsem do pečiva více používat vařené brambory.