Suroviny
Porce: 2 chleby
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 200 kJ / 3 872 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,30 g |
Tuky | 41,32 g |
Vláknina | 33,36 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 737,02 g |
Postup přípravy
Až vzejde kvásek, přidáme ho do mouky, přilijeme vodu, olej a ocet a vše důkladně promícháme.
Necháme těsto takto 45-60 minut kynout na teplém místě. Krok 3: Po vykynutí vytvoříme dva bochánky, přeneseme na vymazaný plech a necháme dalších 30 minut vykynout.
Pečeme v troubě při 200 °C 35-50 minut, dle velikosti bochánků.
Zveřejněno 20. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pšenično-žitný semínkový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4M6x
Moje poznámka
Pšenično-žitný semínkový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4M6x
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka
Komtesina před 1 hodinou
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 1 hodinou
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 2 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 2 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 3 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 3 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 3 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 3 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 4 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka,
voda,
droždí,
sůl,
olej olivový,
ocet,
cukr,
semínka lněná,
semínka sezamová,
ořechy vlašské,
semínka chia,
semínka slunečnicová
Komentáře (6)
Mockrát děkuji za připomínku