Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 360 kJ / 1 042 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,23 g |
Tuky | 42,06 g |
Vláknina | 12,30 g |
Cholesterol | 3,02 g |
Sodík | 522 mg |
Sůl | 1,28 g |
Sacharidy | 51,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra očistím, operu (pod vodovodním kohoutkem), zaliji 3 polévkovými lžícemi mléka. Cibuli nakrájím na perka, jablko na osminky a oloupu. Rebarboru očistím a posekám na kousky.
Krok 2: Na pánvi rozpálím olej, orestuji cibulku, lehce posolím, přidám jatýrka, popráším moukou. Až se mouka začne přichytávat, zaliji mlékem. Podusím, až změknou.
Krok 3: Na druhé pánvi roztopím kousek másla, přihodím jablko a rebarboru. Držím na pánvi, až mi jablka zrumění a rebarbora je tak napůl tvrdá – napůl měkká, prostě na skus. Přidám k játrům. Dokořením a přizdobím majoránkou, nejlépe čerstvou.
Zveřejněno 28. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušená játra s rebarborou Duszona wątróbka z rabarbarem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nPJp
Moje poznámka
Dušená játra s rebarborou Duszona wątróbka z rabarbarem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nPJp
Nejnovější recepty
Palačinková růže
Přidáno před 8 hodinami
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno 9. 5. 2025 11:41
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno 9. 5. 2025 11:34
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno 9. 5. 2025 11:28
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno 9. 5. 2025 11:19
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno 9. 5. 2025 11:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta - prošívaná deka
Jana292 před 13 minutami
Pomalu pečená vepřová kýta
martivan před 1 hodinou
Omáčka z hlívy ústřičné
malirka před 1 hodinou
Bábovka z podmáslí
kyskamaryska před 3 hodinami
Okurkový salát
JakubM před 3 hodinami
Nejlepší špenát
harovs před 4 hodinami
Pohankové karbanátky se sýrem
Jitka64 před 4 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
shabby před 4 hodinami
Tématické fráze:
drůbeží játra s kedlubnou
Suroviny:
játra drůbeží,
cibule,
rebarbora,
jablko,
mléko,
máslo,
sůl,
pepř bílý,
majoránka,
mouka
Komentáře (1)