Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slané tyčky (variabilní těsto)

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 816 kJ /
912 kcal
Bílkoviny24,20 g
Tuky24,08 g
Vláknina6,64 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy146,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Postup je opravdu snadný a jednoduchý – všechny suroviny smícháme dohromady a příjemně měkké těsto necháme 25-35 minut odpočinout.
Pak ho prohněteme a válečkem rozválíme na nevelký obdélník, cca 20×25 cm. Znovu necháme 10 minut odpočinout a rádýlkem na pizzu nebo nožem rozkrájíme na 1,5-2 cm široké proužky. Krok 2: Při přenášení na plech proužky v rukou natáhneme na šířku plechu (a tím zároveň ztenčíme) nebo je můžeme v prstech několikrát zkroutit (jako bychom chtěli proužek vyždímat) – během kynutí a pečení se taková tyčka nafoukne téměř dokulata. Krok 3: Na plechu budou tyčky poměrně rychle vykynuté, pečeme je při 200°C/cca 10-12 minut.

Zveřejněno 25. 5. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nwlD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nwlD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Marie Svarcova: to mě těší:-*

:yes::yes::yes: zrovna se mi hodí - díky :-K

Eja57: urcite. Mam tu neco podobneho jako pizza tycky, jen ta napln je umixovana a na testo natřená ;-)

Cat - dělám z lístkového, jeden plát pokryji nastrouhaným sýrem, šunkou apod., přikryji druhým plátem, nechám chvíli v chladu, nakrájím na proužky a "vyždímám" teda zatočím...šlo by to i tady? nechat dokynout?

Cathleen: Moje remoska je bohužel už dávno v remoskovém nebíčku, dostala jsem jí od mojí tetičky jako svatební dar v roce 1960! A po nové už dlouho pokukuji, jen jsem se ještě nerozhoupala. Ale stejně bych si koupila tu menší, ta velká je pro mně "sirotečka" moc veliká. ;-) Tak to risknu s otevřeným oknem a digestoří. Zatím se recept nedočkavě vrtí v oblíbených a čeká, až si ty syrečky koupím! :-D:-D Moc zdravím! :-K:-K:-K

Dajda: nevím, jestli doopravdy kvalitnější je, ale mně se to zdá (myslím si to) už pár let. Už třeba jen to, že droždí z kostky jde špatně rozdrobit, je jakoby mazlavé. Raději pracuji s droždím váženým, pokud si můžu vybrat.

cathleen: Tak to je záviděníhodné, a to nejen v době koro-moru. To my Pražáci z těch našich hyper-super-marketů neznáme.
Jen v létě, když jsme na malém městě, kupuju si droždí v místní pekárně. Připadá mi lepší než ty prefabrikované 42 g kostičky. To ale budeš cathleen vědět lépe než já, zda je opravdu kvalitnější. ;-)

MamlajdaD: díky :-) Co ty syrečkové upéct nadvakrát ve velké remosce venku, mimo dům?

Dajda: u nás naštěstí o droždí nouze nebyla, v blízkém krámku se už roky prodává droždí na váhu :-8

magdalenka: děkuji <3 ty obyčejné tyčky, které tu a tam potkávám, jsou vlastně téměř vždy stejné těsto, jen jinak ochucené. Tak jsem vyzkoušela a odměřila tohle, dá se opravdu pokaždé jinak ochutit. A tyčky jsou hotové šup šup! ;-)

Skvele popísané! Tá variabilita by ma nenapadla.:-8

Čerstvé droždí, to zní jako mana nebeská! :-8 Dnes jsem ho po dlouhé době viděla běžně v regálu supermarketu - svět se snad vrací do vyjetých kolejí! :-D

cathleen: Moc se mi líbí bod 3 - co vše lze do těsta přidat, :yes::-K a nejvíc asi přidání strouhaných nebo drobně pokrájených syrečků! To musím zkusit, snad si nezasmradím celou kuchyň! ;-):-D No teď v letním období lze péct při otevřených oknech, že jo! ;-):-8 Tak zatím do oblíbených! Zdravím! :-K:-K:-K

Suroviny:
voda, mouka hladká, olej, sůl, droždí čerstvé, paprika sušená sladká, semínka lněná, rozmarýn

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu