Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 636 kJ / 1 825 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 114,85 g |
| Tuky | 128,12 g |
| Vláknina | 10,45 g |
| Cholesterol | 415 mg |
| Sodík | 936 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 41,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na 80 g sádla opečeme na kostky nakrájené maso, pak přidáme nakrájenou cibuli, ochutíme paprikou, protlakem, osolíme opepříme a zalijeme vývarem a pivem. Dusíme.
Krok 2: Na zbytku sádla osmažíme mouku, zalijeme troškou studené vody, důkladně promícháme a vlijeme k téměr měkkému masu.
Krok 3: Dusíme dokud nebude maso měkké, pak teprve přidáme pokrájené okurky, mrkev a hrášek, necháme provařit, dochutíme podle chuti a odstavíme z ohně.
Podáváme s chlebem nebo kynutým knedlíkem.
Podáváme s chlebem nebo kynutým knedlíkem.
Zveřejněno 5. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Znojemská specialita z časopisu Blesk
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGmD
Moje poznámka
Znojemská specialita z časopisu Blesk
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGmD
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 3 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 18 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 19 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 21 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 22 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 1 hodinou
Koňakové řezy
janatka před 2 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 3 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 3 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 11 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 12 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 14 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 14 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 14 hodinami
Tématické fráze:
speciality z vepřoveho recepty,
blesk recepty,
speciality z veproveho masa,
recepty blesk fazolový gulaš s klobásou,
recepty blesk fazolový gulaš s klobásou,
speciality recepty,
speciality z plecka,
speciality pečená masa recepty,
speciality z masa,
časopis blesk,
maminčiny recepty fazolový guláš,
speciality z vepřového masa recepty,
bleskrecepty,
vepřove recepty speciality,
blesk,
speciality z vepřového plecka,
blesk vaše recepty,
znojemska z veproveho,
maminciny recepty hovezi po znojemsku,
speciality z vepřového masa na pive
Suroviny:
plecko vepřové,
cibule,
sádlo,
protlak rajčatový,
vývar,
mouka hladká,
okurky sterilované,
hrášek sterilovaný,
mrkev sterilovaná,
pivo světlé,
pepř,
paprika sušená sladká,
sůl
Komentáře (17)
Krom toho vepřové je mnohem stravitelnější, ono je totiž nejpodobnější našemu vlastnímu masu
Zasloužený bod přidávám, z vepřového děláme leccos, tohle nás nenapadlo.