Pudink s příchutí černého bezu
Oblíbený vařený pudink můžeme ozvláštnit novou příchutí. Na vrcholu jara, kdy kvete černý bez, stačí posbírat pár květů, které povaříme v mléce. V něm pak uvaříme klasicky pudink a máme hotovo.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 557 kJ / 372 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,16 g |
| Tuky | 7,62 g |
| Vláknina | 0,40 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 202 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 58,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 3. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pudink s příchutí černého bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nwoY
Moje poznámka
Pudink s příchutí černého bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nwoY
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 5 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 4 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 4 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 6 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 7 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 10 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 10 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 10 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 10 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 11 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 11 hodinami
Suroviny:
pudink vanilkový,
mléko,
cukr,
květy černého bezu,
máslo
Komentáře (10)
Snažím se vařit ze sezonních surovin, tak už výluh necpu do mrazáku
Předefčírem jsem si pochutnal po prvé, dnes navařeno ze dvou pudinků
Nad polovinou porcí jsem zlomil citronovou kůru
Jj, to by mohlo být ono
Použil jsem jakýsi levný, neznačkový pudink který používám na pečení...
...akorát mě překvapilo, že ve složení je uvedený kukuřičný a ne násobně levnější bramborový škrob...
Zajímavé...
Možná tuto specifickou vůni vnímáme rozdílně...
Opravdu jsem mléko aromatizoval pouze třemi květy a povařil krátce (odhadem pouze 3 minuty) a přišlo nám to tak akorát
No, je to zajímavé, že
Děkuji za fotečku
Varila som asi 7-8 min, možno som mala dlhšie. Jemnučkú príchuť bolo cítiť, ale veľmi málo. Po varení v mlieku bolo cítiť aj chuť aj vôňu, ale po pridaní pudingu sa to zjemnilo. Ak by som robila druhý raz, pridám viac kvetu a dlhšie možno povarila. V každom prípade je to zmena.
Někde začíná kvést, někde je v plném květu, někde odkvétá...
No, nejvyšší čas odzkoušet, že