Medovníky (perníky, perníčky)
Výborné perníčky budou vaší odměnou za práci s přípravou tradičního cukroví popsaného dopodrobna v postupu receptu. Polevy umíchejte přesně podle receptury, budou luxusně vypadat i držet na těstu. Ozdobte roztomilé tvary a pak už jen mlsejte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 198 kJ / 6 022 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 140,79 g |
Tuky | 119,74 g |
Vláknina | 40,50 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 547 mg |
Sůl | 1,14 g |
Sacharidy | 1 075,16 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovníky (perníky, perníčky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yNR
Moje poznámka
Medovníky (perníky, perníčky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yNR
Nejnovější recepty
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 2 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Cottage pizza s celozrnnou moukou
Přidáno před 8 hodinami
Minimuffinky
Přidáno před 20 hodinami
Zapékané pirohy
Přidáno před 23 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno 8. 5. 2025 13:18
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rebarborový koláč
tara23 před 28 minutami
Mechový dort (se špenátem)
Natkaaa před 1 hodinou
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Makupari před 2 hodinami
Strouhaná buchta II
Xsaxana před 2 hodinami
Strouhaný koláč II
Xsaxana před 2 hodinami
Cajunské kuřecí kousky se zeleninou a těstovinami
Coolbins před 3 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 3 hodinami
Maso po Sečuánsku
ErikaBak před 4 hodinami
Pochoutkový salát II
Lasagnesesyrem před 6 hodinami
Domácí pletýnky
Zinzi před 6 hodinami
Tématické fráze:
perníčky recept,
medovník recept,
perníčky,
perník recept,
perníkový adventní věnec,
adventní věnec z perníku,
perniky,
vánoční perníky recept,
medovníky,
medovnik,
perníčky medovníčky,
perníčky a medovníčky,
chaloupka z perníku,
adventní věnce z perníku,
recept na perničky,
recept na medovník,
perníky fotogalerie,
perniky recept,
medovníky recept,
vánoční cukroví recepty s fotkou
Suroviny:
mouka hladká,
med,
cukr moučkový,
kakao,
soda jedlá,
koření do perníku,
tuk,
káva černá,
vejce,
vejce,
voda,
bílek,
cukr,
šťáva citronová,
moučka škrobová
Komentáře (117)
Proc se poleva nesmi slehat? Spousta receptu rika, ze se slehat ma.
Na 1ml bielka 3,5g preosiateho práškového cukru, pár kvapiek citrónovej šťavy a 1 čl. zemiakovej škrobovej múčky*. To znamená, že na jedno bileko cca. 40ml spotrebujeme asi 140g cukru. Ostatné suroviny sú na jedno bielko. Polevu miešane ručne, alebo kuchynským robotom, ktorý má program miešania. Poleva sa nesmie šľahať! Miešame asi 20minút. Poleva má mať konzistenciu asi ako rozpustená čokoláda, ak by bola hustá, môžeme ju zriediť pridaním citrónovej šťavy.
to ze ostatne suroviny su na jedno bielko znamena, ze skrobovu mucku a citron nemusis merat, ani vazit.
Mam take skusenosti s polevou, ze ked ju slahas na vysokych otackach, tak ju mas sice vyslahanu rychlo, ale je velmi krehka a zacne odpadavat z medovnika. ak by som nemala robot, ktory miesa pomaly, radsej by som polevu robila rucne.
Pekny den :)
Texty pisem rucne, najprv si natrenujem na papier, hlavne co sa velkosti a dlzky slov tyka, aby som vedela kde mam zacat pisat.
Inak tie perníčky ericicka sú prekrásne, dúfam že aj mne sa podaria aspon z pätiny také krásne :) a ešte otázka, ak píšete používate šablonu nejakú alebo to už ide od ruky? ďakujem za odpoveď :)
Dobry den, ak nie su urcene na jedenie, tak staci margarin, ak su na jedenie, tak maslo
pekny den
erika
Díky, je mistrovské dílo
Ja aj tak nikdy nepochopím, ako niečo také nádherné dokážeš vyrobiť!? O vkusnosti a decentnosti, estetickosti ani nehovorím. Škoda, že si tak ďaleko...
Veľa pozdravov!
a co sa ti stalo s polevou? miesala si ju rychlo? bola riedka ci moc tuha? alebo opadala?
Fotku nepridávam, pretože pri tvojich by vyzeralo všetko veľmi úboho.
Ďakujem za recept aj možnosť nazrieť na tvoje stránky. (Neexistuje žiaden taký veľký bod, ktorým by sa tvoje diela dali ohodnotiť...)
phe,kam se hrabu...???