Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoce podle vás nejsou důvod přestat myslet na své zdraví? Víme, jak zdravě a nádherně ozdobit perníčky i bez cukru
Vlastní foto

Vánoce jsou svátky, kdy si mnoho z nás povolí hřešit. Pojídáme sladké, tučné, smažené, užíváme si s blízkými krásné chvíle a neřešíme váhu nebo zdraví. Pokud si i v době vánoční chcete udržet zdravý životní styl, zkuste méně cukru a zdobit přírodně.

Perníčky upečte podle oblíbeného receptu, který provoní příjemně celý dům a navodí tu správnou vánoční atmosféru. Pokud si obecně potrpíte na zdravější cukroví, zkuste raw dobroty.

Čím zdravě ozdobit perníčky?

Perníčky se nejčastěji zdobí směsí cukru s bílkem a citronovou šťávou. Rafinovaný cukr nepatří mezi zdravé potraviny a syrový bílek může být zdrojem onemocnění, proto se rodiče oprávněně bojí dát je zejména malým dětem. Tak čím zdobit?

  • Med: Má ozdravné účinky na lidské tělo, obsahuje mnoho vitamínů a minerálních látek.
  • Lyofilizované ovoce: Je upravené hlubokým zamražením na velmi nízkou teplotu při nízkém tlaku. Chuť i vitamíny si ovoce zachová. Tip: Na zdobení je ideální koupit přímo prášek. Nabízí se mnoho barev podle toho, jaké máte rádi ovoce – červená (jahody), růžová (maliny), žlutá (mango), oranžová (rebarbora), modrofialová (borůvky), zelená (kiwi) aj.
  • Kokos: Je krásně nasládlý, sněhově bílý a obsahuje mnoho zdravých tuků i vlákninu.
  • Ořechy: Obsahují mastné kyseliny, které pozitivně působí na nervový systém i srdce.

Jak zdravě ozdobit perníčky?

Dobrým pomocníkem je med.

  1. Pomocí párátka nanášíme med na perníčky. Ideální je med tužší až zkrystalizovaný, který z perníčků nestéká.
  2. Perníček položíme na talířek a posypeme zdobením podle oblíbenosti.
  3. Opatrně jej oklepeme a kocháme se výsledkem.

Troufnete si na barevné kombinace nebo si zakládáte na jednoduchosti?

Barevně, zdravě či tradičně?

Dokonalé a hned měkké perníčky ke zdobení najdete ve videoreceptu, a ať už se rozhodnete pro jakékoliv zdobení, nezapomeňte povolat malé pomocníky. Je to velmi snadné, rychlé a opravdu chutné.

 

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky