Pissaladière - slaný cibulový koláč s ančovičkami a olivami
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 754 kJ / 3 048 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,86 g |
Tuky | 81,20 g |
Vláknina | 76,60 g |
Cholesterol | 216 mg |
Sodík | 171 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 476,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z trochy odvážené mouky, droždí, medu a vlažného mléka vytvoříme kvásek a necháme vzejít.
Pak přidáme tuk, sůl a zbytek mouky a vymísíme hladké nelepivé těsto, které necháme vykynout. Krok 2: Mezitím na oleji zvolna restujeme na půlkolečka nakrájené oloupané cibule dozlatova. Měly by zkaramelizovat, můžeme přidat trošku (2 kávové lžičky) cukru. Pak malinko osolíme, opepříme a poprášíme tymiánem. Necháme vychladnout. Krok 3: Vykynuté těsto rozválíme, položíme na plech vyložený papírem na pečení, poklademe vrstvou cibule a ozdobíme do kříže kladenými ančovičkami. Do "okýnek" vložíme okapané olivy. Okraje potřeme olejem. Krok 4: Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C.
Pak přidáme tuk, sůl a zbytek mouky a vymísíme hladké nelepivé těsto, které necháme vykynout. Krok 2: Mezitím na oleji zvolna restujeme na půlkolečka nakrájené oloupané cibule dozlatova. Měly by zkaramelizovat, můžeme přidat trošku (2 kávové lžičky) cukru. Pak malinko osolíme, opepříme a poprášíme tymiánem. Necháme vychladnout. Krok 3: Vykynuté těsto rozválíme, položíme na plech vyložený papírem na pečení, poklademe vrstvou cibule a ozdobíme do kříže kladenými ančovičkami. Do "okýnek" vložíme okapané olivy. Okraje potřeme olejem. Krok 4: Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C.
Zveřejněno 28. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pissaladière - slaný cibulový koláč s ančovičkami a olivami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zjvr
Moje poznámka
Pissaladière - slaný cibulový koláč s ančovičkami a olivami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zjvr
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 7 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 13 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 14 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 17 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 18 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 4 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 4 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 4 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 5 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 5 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 6 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 6 hodinami
Tématické fráze:
pissaladiére,
recepty z ančoviček,
cibulovej koláč s ancovickou,
pissaladiere cibulový koláč,
pissaladiere slany kolac,
pizza s cibuli ancovickami,
slané závin s ančovičkami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
droždí,
sůl,
máslo,
med,
cibule,
cukr,
tymián,
olej,
ančovičky v oleji,
olivy černé
Komentáře (9)