Smetanové koblihy
Čerstvé, dozlatova smažené koblížky. Kdo by odolal, že? Zkuste si je připravit doma podle tohoto receptu a k těm kupovaným už se nebudete chtít vracet. Naplňte si je povidly nebo čímkoli, na co máte zrovna chuť.
Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 926 kJ / 3 328 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,66 g |
Tuky | 115,49 g |
Vláknina | 19,11 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 271 mg |
Sůl | 0,69 g |
Sacharidy | 445,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uděláme kvásek z poloviny vlahé smetany, trošky cukru a droždí. Přikryjeme a odložíme stranou.
Krok 2: Než kvásek vzejde našleháme nad párou asi 3-4 minuty žloutky. Když začnou houstnout odstavíme a přilijeme zbytek smetany.
Krok 3: Do mísy prosejeme mouku, přidáme žloutky, kvásek a všechny zbývající suroviny. Vymícháme hladké těsto a necháme v teple pod utěrkou vykynout do dvojnásobku.
Krok 4: Povidla ovoníme skořicí a vanilkovým cukrem.
Krok 5: Po vykynutí odebíráme přibližně stejné kousky, které prsty roztlačíme. Na každý kousek dáme povidla a těsto sbalíme do koblihy. Ukládáme spojem dolů. Necháme ještě 15 minut kynout.
Krok 6: V kastrolu rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a koblihy smažíme pozvolna z obou stran. Nejprve přikryté poklicí a po otočení už bez poklice.
Krok 7: Odkládáme na papírovou utěrku a necháme okapat přebytečný tuk.
Zveřejněno 31. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smetanové koblihy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KNmR
Moje poznámka
Smetanové koblihy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KNmR
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 3 minutami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 1 hodinou
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 1 hodinou
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 5 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 6 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 7 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 22 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 23 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Tématické fráze:
recept na koblihy,
koblihy recept,
recepty na koblihy,
koblihy,
koblihy z remosky,
recepty se smetanou,
recept na smažené koblihy,
kvasek z vlahe smetany,
koblihy s povidly,
těsto na koblihy recept se smetanou,
recept na koblihy s povidly,
smetanové koblížky,
koblihy z.remosky,
smetanove vdolky,
koblihy recepty,
recepty - koblihy,
recepty - koblihy,
top recepty koblihy,
smetanové těsto na koblihy,
recept koblihy
Suroviny:
mouka hladká,
žloutek,
smetana ke šlehání,
jogurt smetanový,
majonéza,
rum,
cukr,
droždí čerstvé,
kůra citronová,
sůl,
olej,
povidla švestková,
skořice mletá,
cukr vanilkový
Komentáře (8)