Panské párance (recept s příběhem)
Panské párance jsou jídlo pocházející ze Slovenska. Prostý pokrm, který připravovali tamní dřevorubci u ohně, vychází z natrhaného vařeného těsta, pečených brambor, brynzy a pro bohatější "panskou" verzi je přidaný kousek slaniny.
Suroviny pro 4 porce
4-6 porcí
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 609 kJ / 1 819 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,73 g |
| Tuky | 5,34 g |
| Vláknina | 24,24 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,22 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 380,75 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panské párance (recept s příběhem)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W3EE
Moje poznámka
Panské párance (recept s příběhem)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W3EE
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 16 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 16 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka
Tamarilka před 26 minutami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 39 minutami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 53 minutami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 59 minutami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 1 hodinou
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 1 hodinou
Mila kuličky
Marule před 2 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 3 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 4 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 21 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
sůl,
voda,
brambory rané,
slanina,
cibule,
česnek,
brynza,
kmín celý,
cibule lahůdková,
máslo,
sádlo
Komentáře (7)
Na priloženom videu vidno, akým spôsobom sa cesto má párať.https://akosatorobi.zoznam.sk/video/3421/drevoruba...
Je dobré, že takéto recepty neupadnú do zabudnutia.