Rybízový kynutý koláč
Krásně nadýchaný kynutý rybízový koláč s drobenkou je pečený v sádlem vymaštěném pekáčku a rozvoní celý dům. Že vám to připomíná prázdniny u babičky? S tímto recept si můžete takový koláč připravit jednoduše i u vás doma.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 685 kJ / 1 359 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,68 g |
Tuky | 31,03 g |
Vláknina | 9,10 g |
Cholesterol | 213 mg |
Sodík | 822 mg |
Sůl | 2,03 g |
Sacharidy | 233,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku prosejeme do mísy, utvoříme v ní důlek, rozdrobíme droždí a zalijeme čtyřmi lžícemi vlažného mléka. Posypeme částí cukru a mísu přikryjeme, třeba utěrkou. Droždí asi po deseti minutách zvětší objem a na povrchu utvoří hustou pěnu.
Krok 2: Přidáme ostatní suroviny. Mléko přiléváme po částech, podle potřeby a vypracujeme středně tuhé hladké těsto. Můžeme ručně vařečkou, ale třeba robot tuhle práci zvládne rychleji. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout, klidně i hodinu.
Krok 3: V mezičase připravíme drobenku. Suroviny na drobenku společně promícháme a zpracujeme ručně na ne moc drobivou, ani ne moc lepivou směs.
Krok 4: Vykynuté těsto roztlačíme rukama do sádlem vymazaného plechu nebo kulaté koláčové formy a posypeme očištěnými kuličkami rybízu a nakonec posypeme drobenkou.
Krok 5: Pečeme v předem nahřáté troubě na 180 °C.
Zveřejněno 8. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybízový kynutý koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rAG2
Moje poznámka
Rybízový kynutý koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rAG2
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 6 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 7 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 7 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 7 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 7 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 8 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 9 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 11 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 12 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 12 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 13 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 13 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 13 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 14 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 14 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
sůl,
kůra citronová,
droždí čerstvé,
cukr,
žloutek,
olej,
mléko,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
máslo,
sádlo,
rybíz
Komentáře (5)